Datum Zaterdag 10-12-2016
Wedstrijdnummer 350
Scheidsrechter F.R. de Winter

Dramatisch slechte 2de helft nekt VVOG (1-2)

Een mistroostige Strokel deze middag! Het wedstrijdverloop en de uitslag pasten prima bij het weerbeeld.

Het begon van VVOG-zijde best nog wel voortvarend. We zagen een op de helft van de tegenstander voetballend VVOG met enkele mooie aanvallen voornamelijk over de rechtervleugel. In de 9de minuut de eerste fraaie via de Jeffrey’s Arends en Snijders die Jeremy de Graaf in stelling brachten maar de bal belandde recht in de handen van de doelman van SteDoCo. Daarop belandde ook de pegel van dezelfde Jeremy de Graaf in de volgende minuut. De aanval via weer die kant met dezelfde spelers leverde in de 13de minuut de volgende kans op. Maar de laatste bal van de als vanouds hardwerkende Jeffrey Snijders ging net voorlangs. Pas in de 24ste minuut was er enig gevaar te duchten van de tegenstander maar het schot werd door Frans Koornberg naast gekeken.

Uit een snelle aanval over rechts in de 29ste minuut werd de bal door Jeffrey Arends teruggelegd op Jeremy de Graaf die onderuit geschoffeld werd in zijn draai. De uitstekend leidende scheidsrechter de Winter legde hem op de stip. De penalty van Jeremy de Graaf werd echter door de doelman van SteDoCo gestopt.

VVOG had alleen bij corners en vrije trappen iets te duchten van Stedoco. En af een toe een uitvalletje waarop de achterhoede met Frans Koornberg aan het hoofd steeds paraat bleek. VVOG bleef op zoek naar de verdiende voorsprong. In de 39ste minuut wilde hij nog niet vallen. Een mooie combinatie opgezet door Wilko Braam bereikte via Jeffrey Arends Pernelly Biya. Hij schoot op de paal.

Dan maar de 40ste minuut. Tim Muller wist de uit de corner doorgekopte bal hard tegen te touwen te jagen 1-0. Kort voor rust had VVOG zijn verdiende voorsprong in een matige eerste helft.

De tweede helft begon VVOG waar het in de eerste helft was gebleven. In de 47ste minuut een aanval (u raadt het al) over rechts opgezet door Rob van der Sluis die Jeffrey Arends op snelheid bereikte. Zijn voorzet werd door Jerremy de Graaf in handen gekopt van de doelman. Het publiek had tot dat moment nog steeds het gevoel dat die bevrijdende 2de treffer een kwestie van tijd zou zijn. Hoe anders werd het verdere verloop van de tweede helft.

In de 55ste minuut een volkomen verrassende wissel van de deze wedstrijd gevaarlijkste flank; de rechter. Jeffrey Arends werd gewisseld voor Oussama Labari. Vaak denkt het publiek dat wissels (waarbij een speler niet geblesseerd is) gebruikt worden om de wedstrijd daadwerkelijk te beïnvloeden of een andere wending te geven. Deze wissel was in die zin volstrekt onbegrijpelijk.

Het vervolg van de tweede helft begon VVOG naar achteren te lopen. Het middenveld verloor de grip volledig. SteDoCo voelde dat er iets te halen viel. VVOG leek met lood in de schoenen te voetballen, terwijl SteDoCo er kwikzilver in leek te hebben. VVOG werd teruggedrongen en de 1-1 kwam zeker niet uit de lucht vallen. Wat gerommel in de achterhoede in de 69ste minuut bracht de bal voor de voeten van Joran Schroder die Frans Koornberg kansloos liet 1-1.

VVOG zakte steeds verder weg. De lange bal kwam zelden nog aan. En als ie aankwam kon de voorhoede hem zelden in bezit houden. Het combinatievoetbal had de Strokel toen allang verlaten.

Eigenlijk was vanaf dat moment de 1-1 al het maximale waarvoor VVOG in aanmerking kwam op deze troosteloze voetbalmiddag. Daarop had geanticipeerd kunnen worden. Dat het in de winning mood voetballende SteDoCo ook nog de winnende zou kunnen maken hing al in de lucht. Die winnende werd eerst nog verhinderd door een fantastische redding van de eminente doelman van VVOG Frans Koornberg die al uitlopend het gelijkspel nog redde. Hij was echter in de 90ste minuut volstrekt kansloos toen uit een corner ongehinderd kon worden ingekopt 1-2. Het kan eigenlijk niemand hebben verbaasd. Bij het zo diep erdoorheen zakken in het tweede gedeelte van de tweede helft paste geen enkel punt. Daar waar er 60 minuten lang 3 voor de hand hadden gelegen!

Het lijkt erop dat voor VVOG de winterstop iets te laat komt. Lood in de schoenen en de tong daarop, zo voetbalde VVOG het grootste gedeelte van de tweede helft. En als vanaf de bank lijdzaam wordt toegezien hoe een wedstrijd uit de handen glipt hoop je dat de winterstop de helpende hand reikt voor spelers en staf. Volgende week drie punten en snel onder de kerstboom uitrusten.

Voorbeschouwing VVOG - SteDoCo

SteDoCo (Sterk Door Combinatie) uit Hoornaar is onze gast a.s. zaterdag. VVOG en SteDoCo speelden nooit eerder tegen elkaar. Een kennismaking.

Klein stukje historie

De dorpen Hoornaar en Hoogblokland zijn dorpen in de Alblasserwaard, in de provincie Zuid Holland, gemeente Giessenlanden. In vroeger jaren, voor de tweede wereldoorlog, bezaten beide dorpen een voetbalclub. In Hoogblokland de zondagclub HVV ( Hoogbloklandse Voetbal Vereniging) en in Hoornaar de zaterdagclub HBS (Houd Braaf Stand).

In april 1946 vond een fusie plaats tussen de twee clubs en SteDoCo was geboren. De accommodatie kwam in Hoornaar te liggen. SteDoCo speelde zijn wedstrijden in de Afdeling Dordrecht. In 1981 promoveerde SteDoCo naar de hoofdklasse van de Afdeling Dordrecht.

De club groeide gestaag en toen in 1996, de KNVB Afdelingen, uit de KNVB organisatie verdwenen werd SteDoCo in de vierde klasse van de KNVB ingedeeld. Tot seizoen 2006-2007 speelde SteDoCo in de vierde klasse.

Opmars

De opmars van SteDoCo naar de topklasse (Derde Divisie) wordt daarna indrukwekkend! Met de ondersteuning van een groot aantal sponsoren werd een koers ingezet, met als doel SteDoCo naar de hoogste klasse in het amateurvoetbal te leiden. Een topper in de Alblasserwaard.

2006-2007 Kampioen vierde klasse promotie naar de derde klasse
2007-2008 Kampioen derde klasse promotie naar de tweede klasse
2009-2010 Tweede plaats tweede klasse F-  District  Zuid 1,versterkte promotie i.v.m. formeren van de topklasse 2010-2011,  SteDoCo promoveert naar de eerste klasse.
2010-2011 Zevende plaats eerste klasse C.
2011-2012 Kampioen eerste klasse C, 28 april 2012. Promotie naar de hoofdklasse.
2012-2013 Tiende plaats Hoofdklasse B
2013-2014 Derde plaats Hoofdklasse B, periode titel (verv), nacompetitie voor promotie naar de Topklasse
klasse periode titel: ASWH - SteDoCo 2-3, SteDoCo - RVVH 2-1, RVVH – ASWH  2-1, SteDoCo klasse periode kampioen.
Halve finale : SteDoCo – Staphorst 3-2, Staphorst – SteDoCo 2-2
Finale : SteDoCo – Ajax 2-5. (07 juni 2014, Sportpark Sportlust ’46), SteDoCo blijft hoofdklasser en Ajax promoveert naar de topklasse.
2014-2015 Kampioen hoofdklasse A,16 mei 2015. Promotie naar de topklasse
2015-2016 Plaats veertien topklasse met 30 punten, FC Lisse plaats 15, nacompetitie voor behoud (wint en blijft topklasser), RVVH degradeert

Seizoen 2015-2016

Dertien spelers vertrokken van Sportpark Groeneweg. Tien nieuwe spelers werden aan de selectie toegevoegd. Remco Buist, Jordey van Dam en Roy Weber kwamen van RVVH. Rocco van Dam van ASWH, Jay-Jay Meierdres van De Baronie, Luuk Molkenboer van Sportlust’46, Olaf Slob van Sliedrecht, Jesse Wielinga van FC Lienden, Maurice van der Wilt van Spakenburg en Noël Goossens van FC Dordrecht.

Trainer Virgil Breetveld gaat zijn derde seizoen in als hoofdtrainer bij SteDoCo. Na de zestien gespeelde wedstrijden vinden we SteDoCo op plaats vijftien, een P/D plaats en daar wil het ambitieuze SteDoCo zo ver mogelijk vandaan blijven. De resultaten wijzen voorzichtig naar een wisselvallig optreden in deze eerste competitiehelft.

In de acht thuis wedstrijden vielen er drie overwinningen te noteren, resp. Jong FC Volendam 5-2, Harkemase Boys 4-1 en ODIN’59 1-0. Eén maal winst op vreemde bodem 2-1 bij Huizen. Vijf maal werden de punten gedeeld, thuis tegen Quick Boys 1-1, Capelle 0-0, “uit” bij IJsselmeervogels en DVS’33 beide wedstrijden 0-0 en tegen ONS Boso Sneek 1-1.

Nederlagen op het eigen sportpark resp. tegen Scheveningen 2-3, ASWH 2-3 en J. Almere City FC 2-3 en “uit “ bij J. FC Groningen 2-1, FC Lisse 5-1, Rijnvogels 4-1en  Rijnsburgse Boys 4-1.

Totaal 16 – 4 – 5 – 7 – 17  (24-30) – 6.

Het is duidelijk, SteDoCo heeft de punten hard nodig om met een gerust hart de winterstop in te gaan. Er resten nog twee wedstrijden om het puntentotaal voor die winterstop wat op te vijzelen. Zaterdag bij VVOG en volgende week als IJsselmeervogels op bezoek komt op Sportpark Groeneweg.

Winst is dus zondermeer nodig op de Strokel bij en tegen VVOG.

VVOG wist zaterdag j.l. met de nodige moeite bij ODIN’59 de score op 1-1 te houden.

Toch blijft het knap dat het elftal bijna op de helft van de competitie op een mooie plaats in het “linker” rijtje staat. Uit de laatste drie wedstrijden werden mooi zeven punten gescoord. Het wordt zaterdag een pittige strijd om de punten. VVOG wil de plaats in het “linker”rijtje vast houden en SteDoCo wil als het even kan, ook naar de linker zijde van de ranglijst.

Redenen voldoende voor een heerlijke spannende voetbalmiddag.

Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.