Datum Zaterdag 17-09-2016
Wedstrijdnummer 345
Scheidsrechter B.R. Annegarn

Hitchcock kwam langs op de Strokel. Rust 0-3, einde 3-3.

De eerste helft geen poot aan de grond krijgen tegen een geroutineerd ONS BOSO Sneek, bijna geen duel of tweede bal winnen, afgetroefd worden op bijna alle fronten, volkomen terecht na 1 helft op 0-3 achter staan en dan in een tweede helft de rollen omdraaien en een terecht punt uit het vuur slepen. Petje af. Een staande ovatie na afloop. Een zinderende 2de helft waarmee VVOG verder kan bij zijn ontdekkingstocht op derde divisie nivo.

En als Vrouwe Fortuna nou ook nog in de laatste 5 seconden thuis had gegeven, hadden er zelfs 3 punten in de tas gezeten. De bal op de paal van uitblinker Jeremy de Graaf in de laatste seconde van de wedstrijd kaatste uit in plaats van in het doel.

Maar eerst die dramatische eerste helft. VVOG verscheen in een iets aangepaste opstelling. Het centrum bestond uit Richard Gooijer en Jan Jurrien Hop omdat Tim Muller nog last had van zijn kuitblessure. Jeffrey Arends en Pernelly Biya bezetten de vleugels waardoor Samir Merraki op de bank begon.

Het beschamende verlies van vorige week tegen Jong Almere bleek in de eerste helft zeker nog niet verteerd. VVOG oogde onzeker en een prima spelend ONS Sneek pakte kordaat het commando over de wedstrijd. Ze lieten blijken voor de volle winst te komen, zetten VVOG vast, wonnen de duels en bijna alle tweede ballen, domineerden, temporiseerden wanneer zij dat wilden en zetten zodoende volledig de toon. VVOG was in geen velden of wegen te bekennen.

In de 12 minuut was het al raak. Een prachtpass van de behendige Curty Gonzales bereikte dwars door het centrum Martijn Roosenburg. Hij bracht de bal schitterend onder controle en vond de uiterste hoek achter Frans Koornberg 0-1. In de 23ste minuut was het alweer raak. Knullig balverlies op het middenveld leidde tot een voorzet die door Rein Werumeus Buning ongehinderd ingekopt kon worden 0-2.

Het werd nog erger. Pernelly Biya moest achter zijn man aan tot in het eigen strafschopgebied. Niet zijn favoriete werkterrein en overtredingen van aanvallers op die plek, dan weet je het wel. Penalty. Na 29 minuten lag nummer drie al achter Frans Koornberg 0-3. De sterke spits Yume Ramos knalde vanaf 11 meter koel raak.

Pas vlak voor rust in de 45ste minuut komt VVOG weer even in het spel voor. Jeremy weet ertussenuit te knijpen na een diepe bal en scoort fraai maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel onder luid protest van vader van der Sluis die dat toch heel anders had gezien.

VVOG wankelde min of meer groggy de rust in met een 0-3 achterstand.

De tweede helft bleek Hitchcock de regie over de wedstrijd te hebben genomen.

Jeremy de Graaf ging de hoofdrol spelen en dan blijven (vaak fraaie) doelpunten niet uit. Maar eerst was het Jeffrey Arends die een belangrijke rol vervulde door een voorzet van Richard Gooijer achter de doelman van ONS Sneek te tikken 1-3. Hij bracht weer wat hoop in de harten van de Harderwijkse aanhang. En toen was het de beurt aan de hoofdrolspeler zelf. De 2-3 was van pure schoonheid. In een geweldige beweging creëerde Jeremy zijn eigen ruimte om schitterend uit te halen en de 2-3 op het bord te zetten. En hij ging door! In de 67ste minuut werd hij door Jeffrey Arends met een steekbal bediend, op randje van buitenspel trof hij weer doel. De assistent-scheids zag dat ie 7 cm over het randje de bal ontving. Die goal ging dus niet door. Dan maar op zoek naar de volgende. Die kwam er bijna toen Richard Gooijer een corner met het hoofd afrondde. Maar nu zat de lat weer in de weg. Toch zou het wonder van de tweede helft geschieden. VVOG deed er alles aan om de 3-3 nog uit het vuur te slepen. ONS Sneek counterde nog wel af en toe heel gevaarlijk maar het was VVOG dat het laatste woord nam. In de 90ste minuut kreeg het een vrije trap op de rand van de 16 meter. De uitblinker weer achter de bal en jawel hij zag dat ene gaatje in de muur en schonk VVOG de gelijkmaker 3-3. En toen nog die laatste seconde waarin Vrouwe Fortuna helaas uit het scenario was weggeschreven, anders waren het nog 3 punten geworden ook.

Koornberg
van der Sluis (73, Kort) Gooijer Hop de Groot (46, Snijders)

Voorbeschouwing VVOG - ONS Boso Sneek

Aanstaande zaterdag speelt VVOG thuis tegen ONS Boso Sneek. Laten we beginnen met een klein stukje historie van ONS Boso Sneek.

Historie ONS Boso Sneek

ONS werd seizoen 03/04,  kampioen van de zaterdag Eerste klasse E en promoveerde naar de hoofdklasse C. In deze hoofdklasse C werd al na 2 seizoenen  het voor de club historische kampioenschap behaald op 22 april 2006. Seizoen 08/09, degradeerde ONS Sneek weer naar de Eerste klasse. Het daarop volgende seizoen 09/10, werd het kampioenschap van de Eerste klasse E gevierd en meldde ONS Sneek zich in het seizoen 10/11, weer in de hoofdklasse C

D.d. 1 juli 2012, wijzigde de naam van ONS in ONS Boso Sneek. Seizoen 12/13, kampioen van de hoofdklasse C en promotie naar de topklasse.

Resultaten in de topklasse : Seizoen 13/14, 10e plaats, seizoen 14/15, 12e plaats en seizoen 15/16, 10e plaats.

Die overigens mooie 10e plaats verhinderde ONS Boso Sneek te promoveren naar de Tweede Divisie (eerste zeven ploegen promoveerden naar de Tweede Divisie) en komt de ploeg nu dus ook  uit in de Derde Divisie.

ONS Boso Sneek in de derde divisie

De resultaten nu na vijf wedstrijden in de Derde Divisie:

ONS Boso Sneek is goed van start gegaan. De Friezen staan momenteel op een stevige zevende plaats met uitzicht op een plaats in de kopgroep. De gespeelde wedstrijden in volgorde:

Een keurige 0-0 op het eigen Zuidersportpark tegen het sterke ASWH.

Bij Quick Boys werd een kleine 2-1 nederlaag geleden.

De Friese derby tegen Harkemase Boys werd op het eigen sportpark met 1-0 gewonnen en dat telt in Friesland.

De 2-2 bij Rijnsburgse Boys, een prima resultaat en als laatste de wedstrijd afgelopen zaterdag in eigen huis een goed verdiende 1-0 overwinning op koploper ODIN’59.

VVOG - ONS Boso Sneek

VVOG weet dat er zaterdag een gemotiveerde en sterke tegenstander op bezoek komt op De Strokel. En VVOG heeft heel wat goed te maken na de geweldige afstraffing j.l. zaterdag bij en door Jong Almere City FC.

VVOG presteerde tot j.l. zaterdag (vier wedstrijden en vijf punten) goed in de Derde Divisie, met een 2-0 overwinning bij FC Rijnvogels, een thuis, geflatteerde te hoog uitgevallen 3-0 nederlaag tegen het sterke Capelle, een uitstekende 1-1 bij de huidige koploper FC Lisse en 2-2 op De Strokel tegen Scheveningen.

Een wedstrijd verliezen kan altijd in deze zware Derde Divisie door de debutant VVOG, maar de manier waarop zaterdag tegenstand werd geboden tegen Jong Almere City, was zondermeer zwaar onvoldoende.

Als je als ploeg, al na zeven minuten tegen een 3-0 achterstand aankijkt is er duidelijk nog al wat mis gegaan. Natuurlijk was de afwezigheid van doelman Frans Koornberg en verdediger Tim Muller een handicap, maar zo weg te worden gespeeld als j.l. zaterdag, dat kan natuurlijk nooit.

Werk aan de winkel voor de technische staf.