VVOG initiatiefnemer Zuiderzee Cup

14 Juni 2012 / Redactie / Algemeen

Vier oude visserijsteden binden de voetbalstrijd aan
Op 8 en 11 augustus zullen de eerste teams van Huizen, Urk, Go Ahead Kampen en VVOG Harderwijk strijden om de eerste echte Zuiderzee Cup. Op het terrein van VVOG, initiatiefnemer van dit toernooi, zullen alle wedstrijden gespeeld gaan worden.

Vroeger was alles beter
Het idee is ontstaan aan boord van een botter met een aantal oud eerste elftal spelers van VVOG. Bij dit soort bijeenkomsten wordt er veelal over vroeger gepraat en meestal met enige nostalgie. “Dat het vroeger beter zou zijn mag dan misschien waar zijn maar dat neemt niet weg dat het ook weer zo kan worden” aldus Reijer Roelofsen, een van de initiatiefnemers. “We willen VVOG nog duidelijker op de kaart zetten”. Het idee van de Zuiderzeecup is niet bij een idee gebleven, zeven enthousiaste oud spelers hebben de daad bij het woord gevoegd met als resultaat de eerste versie van dit toernooi op 8 en 11 augustus.

Oude tijden herleven
Tijdens het toernooi is het ook de bedoeling dat naast de vele toeschouwers er ook zoveel mogelijk oud spelers van al deze verenigingen het toernooi zullen bezoeken met als hoogtepunt een hereniging met het VVOG team van het seizoen ‘68-‘69 dat destijds algemeen kampioen van Nederland is geworden. Dit zal vlak voor de finale plaatsvinden.

De loting
Afgelopen zaterdag 9 juni, tijdens de Harderwijker Aaltjesdagen, vond de loting plaats op de helling bij Veluvia aan de haven. De voorzitters van alle deelnemende clubs waren aanwezig en hebben de trekking gedaan voor de wedstrijden.
Het resultaat voor 8 augustus, de eerste wedstrijd avond;
18.30 uur Huizen – Go Ahead Kampen
20.30 uur VVOG – SV Urk
De strijd om de 3e en 4e plek en de finale zal dan zijn op 11 augustus om 13.30 uur en 15.30 uur. Kijk voor meer informatie over dit toernooi op www.vvog.nl/zuiderzeecup


Op de foto de voorzitters van de vier clubs met de Zuiderzee Cup
Foto gemaakt door Jan van der Spoel

.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Lees bericht

Zaterdag is Talha Gündogan pupil van de week!

21-03-2024

Zaterdag 23 maart is Talha pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - SDV Barneveld.

Nieuwsoverzicht Archief