Het nieuwe uittenue van VVOG

18 November 2019 / Nieuws van het eerste

VVOG heeft zaterdag in Amsterdam tegen Ajax het nieuwe uittenue gepresenteerd. Het is duidelijk dat het tenue is gebaseerd op de Harderwijkse vlag. Dat was een stiekeme wens wat binnen de vereniging leefde en dit jaar vanuit het bestuur is opgepakt. Er is samen met SD Sportswear gewerkt aan een uniek shirt wat trots en kracht uitstraalt. De basis van het shirt is de Harderwijkse vlag dat op 30 juni 1966 door de gemeente is vastgesteld. Deze vlag is diagonaal op het shirt aangebracht. "Zes evenhoge liggende banen in de kleuren Hanze-geel en Nassau-blauw. De middelste banen grijpen in elkaar in de vorm van 6 kantelen."

De kleuren blauw en geel zijn een verwijzing naar het verleden van Harderwijk. Het geel staat voor het Hanzeverbond en het blauwe voor de band met het Huis van Oranje - Nassau. De gekanteelde middelste banen zijn een verwijzing naar het vestingsverleden. Het aantal banen verwijst naar het aantal studierichtingen die gevolgd konden worden aan de Universiteit van Harderwijk in de 17e tot en met de 19e eeuw. We wilden je deze informatie toch niet onthouden.

Het was een mooi moment toen de teams afgelopen zaterdag onder het bekende opkomstlied van Ajax het veld opkwamen. Er bestond een voorzichtige hoop dat de Amsterdammers van slag zouden zijn en dat het verassende blauw/ geel het "12e- man- effect" zou hebben, maar dat bleek helaas niet het geval. Er was veel inzet en strijd en dat kunnen we in Harderwijk wel waarderen.

We bedanken Burns Deinum van SD Sportswear, met wie we naast dit unieke uittenue voor onze vlaggenschip ook al het nieuwe tenue hadden ontwikkeld, voor de fijne samenwerking.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief