“Ja, vanmiddag ben ik Steward”.

17 Maart 2019 / Vrijwilligers

Om 08.30 uur moest mijn mannetje spelen. In de gutsende regen deden zo’n 16 kids hun stinkende best voor hun cluppie door te winnen. VVOG trok tegen EFC aan het langste eind, maar wat me vooral bij bleef was dat andere ‘mannetje’. Een stoere gast, misschien zo’n 15 jaar, witte jas, en zo’n blits kapsel dat zelfs in de wind goed bleef zitten. Hij floot de wedstrijd. Waar zijn vrienden misschien nog op bed lagen, stond hij hier het spel te begeleiden, drijfnat, maar keigoed......te zorgen dat mijn zoon en al die andere kids lekker konden ballen.

In de kantine wachtte ik even tot de wedstrijd van mijn dochter begon. Een jonge vent, zo’n 17 jaar, trainingspak, wachtte ook. “Moet je zo spelen?” vroeg ik. “Nee”, zei die. “Ik ben trainer.” Wauw. Ze zeggen wel een iets van die Millenials, maar deze gast was dus gisteravond niet met zijn maatje wezen stappen, omdat ze samen een selectie-team begeleiden. Petje af.

Voor mijn dochter was het een speciale wedstrijd: “wij spelen ook een derby”, zei ze, refererend naar het duel van DVS’33 en VVOG later op de dag. We kwamen het veld op en konden gelijk van start: iemand had ‘s ochtends vroeg de doelen al klaar gezet en het veld afgebakend met pilonnen. En toen kwam ik hem tegen: een grote man, sterk als een beer, gehuld in scheidsrechtersoutfit, kwam zeiknat het veld aflopen. Maar na de wedstrijd van mijn dochter (overigens 8-2 gewonnen van ‘de wespen’) zag ik hem weer: nu als leider / trainer van een jeugdteam. Ik vond dat enorm bijzonder, maar ja, ik ben er niet heel goed in om te zeggen: “goh, twee functies op een ochtend, da’s bijzonder”. Dus zei ik maar met een knipoog: “vanmiddag doe je toch ook nog wel wat voor VVOG?”

“Ja, vanmiddag ben ik Steward”.

Het is maar weinigen gegeven, om op een dag, scheids, leider en steward te zijn. Niet iedereen kan op zaterdag en niet iedereen kan naar VVOG komen. Niet iedereen is goed met administratie en niet iedereen heeft twee rechterhanden. Niet iedereen heeft iedere week tijd te besteden.

Om die redenen hebben we een overzicht gemaakt van alle taken bij VVOG: waar kun je ze doen, hoeveel tijd kost het, op welke dag is het, en.... hoe vaak? De meeste functies vragen 1x per maand wat tijd en soms is het zelf in te delen. Bekijk het schema (https://www.vvog.nl/clubinformatie/vrijwilligers/functies) en volg het voorbeeld van onze jonge helden, die zich in de zeikende regen inzetten, voor onze kids, voor Ons Genoegen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Lees bericht

ALV vergadering

22-04-2024

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op dinsdag 23 april 2024 in ons clubhuis, aanvang 20.00 uur.

Nieuwsoverzicht Archief