VVOG 1 met lege handen, GJ1 met de prijs naar huis!

24 Juni 2016 / Redactie / Algemeen

Donderdag 23 juni vond in Sporthal Stadsweiden de Sporthuldiging van de Gemeente Harderwijk plaats. VVOG was met maar liefst 2 elftallen genomineerd voor verschillende prijzen! Ons eerste elftal was genomineerd voor sportploeg van het jaar en de kampioenen van de GJ1 voor de meest opmerkelijke sportprestatie van het seizoen 2015-16.

De zaal zat vol! Niet alleen met alle genomineerde sporters en sportteams maar vooral ook met veel publiek. Het gehalte VVOG-ers was hoog, maar wat wil je ook met 2 teams in de nominaties! Eerst werden echter de individuele sporters in het zonnetje gezet; karateka’s, dansers, atleten, turners, fietscrossers, schakers en zelfs kitesurfers passeerde de revue.

Na ook nog een aantal demonstraties gezien te hebben van de gymnastiekvereniging en Long Fu Moon (indrukwekkende vechtsport; moet je geen ruzie mee krijgen zeg maar) was het dan eindelijk de beurt aan de jongens van de GJ1. Zij presteerden het om het afgelopen seizoen ongeslagen te blijven en dus overtuigend kampioen te worden. Maar ze hebben ook laten zien dat je ondanks een handicap een volwaardig sporter kunt zijn. Dat je niet zielig gevonden wilt worden en net als alle andere voetballers bij VVOG hard traint en de regels van fair play en respect nastreeft. Een prestatie om trots op te zijn en dat vond de jury ook. De prijs “opmerkelijke sportprestatie van het seizoen 2015-16” was dus voor onze jongens! Uit handen van oud-profvoetballer Henk Timmer en wethouder Van der Wal ontvingen ze allemaal een medaille en een mooie bos bloemen.

De laatste verkiezing ging tussen het eerste van VVOG, de basketbaldames van Rebound en de korfballers van Unitas. Zowel Rebound als Unitas waren kampioen geworden; VVOG was genomineerd vanwege hun promotie naar de 3 e divisie. Het filmpje wat voorafgaande aan de bekendmaking getoond werd, bracht mooie herinneringen met zich mee van de cruciale wedstrijd in Emmen. Wat een feest, wat een emoties, wat een ontlading. Maar voor de jury was dit niet voldoende; Unitas werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.

Na afloop was er natuurlijk nog een hapje en een drankje en maakte Henk Timmer even tijd om samen met de keepers van de GJ1 op de foto te gaan. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen …..

Sportverkeizing van het jaar

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief