Jubileum VVOG 5 (deel 3)

23 April 2016 / Redactie / Algemeen

Na de eerste seizoenen zou in de jaren daarop heel veel gaan veranderen en het team dichter na elkaar toegroeien. Spelers kwamen en spelers gingen. Een aantal gerenommeerde spelers besloot te stoppen, maar daarvoor in de plaats kwam een doelpuntenmachine als Christiaan IJzerman in de plaats (jaja, de minstens zo getalenteerde broer van voormalig eerste elftalspeler Matthijs IJzerman). Hoewel hij inmiddels al bijna 10 jaar gestopt is, staat Matthijs nog steeds op de derde plek op de eeuwige ranglijst van topscorers allertijden. Een prestatie van formaat, aangezien hij daar slechts 8 seizoenen voor nodig had. Wat zou er gebeurd zijn, als Christiaan nog wat langer was blijven ballen in het vijfde?

Een heleboel anderen bleven wel nog jaren voetballen en inmiddels was er ook een nieuwe sponsor gevonden. BSG was de naam en niemand wist eigenlijk wat voor bedrijf het was. De afkorting had wel al snel een eigen betekenis gekregen: "Bier Smaakt Goed". En zo wilde dat het vijfde geregeld de derde helft zou winnen. Dat proberen we nu nog steeds, omdat we nog steeds de eerste en tweede helft te vaak verliezen of hoogstens gelijk spelen...

De resultaten laten nog wel eens te wensen over, maar de gezelligheid en vooral de saamhorigheid blijft en zal de jaren erop alleen maar groeien tot iets heel sterks. Dat is wat dit team zo bijzonder maakt. Binnen en buiten het veld. De spelers in dit team staan voor elkaar klaar. Ook in een aantal moeilijke momenten die zullen volgen. Op die momenten blijkt maar weer hoe sterk een voetbalteam is.

Dat samen gelachen kan worden, maar in de zwaarste dagen ook samen gehuild wordt als in korte tijd twee (oud)spelers wegvallen uit dit elftal. Die saamhorigheid geeft maar weer eens de kracht aan van dit team, juist op momenten dat voetbal even totaal niet belangrijk meer is. Nog meer als in diezelfde periode zich bij een teamgenoot ook nog eens een persoonlijk drama afspeelt. Dat maakt een team hechter.

En dat maakt ook dat het team in al die 20 jaar sterker is geworden en nog steeds wekelijks een hoop energie haalt uit een partijtje voetbal van 2x45 minuten en een gezellige derde helft met elkaar. En dat we dan misschien (n)ooit kampioen worden, is eigenlijk veel minder belangrijk. Maar hoe dan ook: VVOG 5 is still going strong! En dat gaan we samen vieren op die mooie zaterdag 7 mei!

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief