And the winner is?

14 Maart 2014 / Sponsorcommissie / Sponsors

Een zeer geslaagd verkiezingsdebat in ons VVOG Businesshome was het aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen.

VVOG Business voorzitters Dick Broekema en Henk Hakvoort waren niet over één nacht ijs gegaan. Pamfletten waren rond gedeeld, een heuse advertentie in de krant gezet en -het moet gezegd- de aanpak was uiterst ludiek.

Een verkiezingsdebat in de vorm van een echte wedstrijd, compleet met eerste en tweede helft, scherp gefloten door scheidsrechter Henk Hakvoort en uitstekend geleid door opperstalmeester en overall coach Maarten van Panhuis.

Of de mevrouw en heren politici ook vonden dat het beheer en onderhoud van de sportaccommodaties naar de verenigingen toe moest. De VVD, bij monde van rasechte spits Bert van Bijsteren vond van wel: niet mee bemoeien want de clubs zijn professioneler dan menig politicus veronderstelt. Niet allemaal waren ze het daar mee eens. Bert probeerde nog listig een gaatje in de verdediging van de tegenpartijen te vinden. Hans Nijman van D'66 ging in de muur staan en "komt dat schot" maar jammer net geen meerderheid. En dus moeten we maar afwachten wat er in de nieuwe raadsperiode gaat gebeuren.

Dan een aanval door het midden. Het schot van Dennis Koning, de robuuste middenvelder met de nummer 6 van het CDA slaat in als een granaat: "" Dat Harderwijk moet stoppen met woningbouw in Drielanden". Als door een wesp gestoken weert Jack van Zundert, met zijn gave techniek en de zo van hem bekende bedreven professionele aanpak, die aanval af met een scherpe tackle. Die actie kan ook waardering vinden bij Graddy Sondern alhoewel haar actie bijna rijp was voor het zo typisch bij haar partij horende rood maar gelukkig toonde scheidsrechter Henk Hakvoort clementie.

Dan als een slotakkoord nog enkele listige acties onder meer van -hoe kan het ook anders- het beruchte verdedigingsduo Gert van Lunteren en Frans Jansen. Iedereen kent hun faam en de partijen waren dan ook bijzonder gefocust op de geweldig scherp getimede stragetische acties van dit illustere duo. "Waar staat u als het gaat om datgene waar Harderwijk mee groot is geworden, de cultuur". Komt er "ja" dan "nee" een toon aangevend theater in die toekomstparel van Harderwijk "Het Waterfront".

Zijn de onzen nou zo afwachtend. Het lijkt er op. Joop van der Veere van Gemeentebelang verwoordt het misschien het beste met zijn gevleugelde uitspraak : "Als je geschoren wordt, moet je stil zitten" en daarmee was alles wel gezegd. Niks geen fanatiek afjagen á la Salzburg tegen Ajax maar terug in de verdedigingslinie en iedereen weet dat je dat soms duur kan komen te staan.

Maar toch, ze hielden allemaal stand en toonden zich na afloop duidelijk in hun nopjes met deze door de verdedigende techniek behaalde puntendeling. Was het publiek de grote winnaar ? Nee, niet als je kijkt naar het vertoonde aanvalsspel. Dat ging er toch te weinig creatief en gedreven aan toe, geen splijtende passes bijvoorbeeld van Jan Hop. Een Bert van Bijsteren die te veel teerde op bij de tegenstander bekende passeerbewegingen en Hans Nijman die toch veel feller en brutaler had moeten zijn in de kansen die hij kreeg. Jack van Zundert scoorde als verdediger een ruime voldoende maar mag toch wel meer flair tonen. En dat geldt ook zeker voor Graddy Sondern. Op het middenveld had zij zich meer in het rood kunnen lopen, maar ze was toch vooral terughoudend in haar acties. Nee, de grote rol lijkt toch echt weggelegd voor Marcel Companjen. Hij maakte een sterke indruk met resoluut verdedigende acties en menigmaal wist hij een doorbraak te forceren. Een talent dus. Harderwijk wees er zuinig op. Toch was het publiek na afloop tevreden met het resultaat. De piketpalen zijn uitgezet, het is weliswaar niet flitsend maar wel heel degelijk en wat scheelt, de vrouw en mannen kunnen door één deur. En dat beste mensen is een belangrijke voorwaarde voor succes. Vanuit een tevreden VVOG Businesshome sluit ik dit wedstrijdverslag af, bedank de organisatoren en zou ik zeggen "Tot over 2 jaar om te zien wat de vrouw en mannen er van gebakken hebben". Het was me zeer aangenaam.

Uw razende reporter,
Willem Lubbersen

Lees bericht

Langer doortrainen

05-06-2020

Een meevaller....

Lees bericht

Yassine el Hanoudi naar VVOG!

02-06-2020

De TC is erin geslaagd om Yassine el Hanoudi (27) vast te leggen voor komend seizoen. De multifunctionele speler (verdediging en middenveld) is afkomstig van LRC uit Leerdam en speelde twee jaar geleden al eens tegen VVOG toen hij nog de kleuren van Magreb ‘90 verdedigde.

Lees bericht

Voorlopige teamindeling jeugdteams

02-06-2020

Benieuwd wie in welk team is ingedeeld? Bekijk nu de voorlopig indeling van de jeugdteams.

Nieuwsoverzicht Archief