Daar sta iemand

13 Februari 2014 / Sponsorcommissie / Sponsors

Zeg dat wel!. Vitalski wist een volle businessclub voor zich te winnen en nam ons mee op een boeiende cabaretreis waarin lachen centraal stond.

Voorzitter Dick Broekema van de VVOG Businessclub is een opvallende man. Hij wordt geboeid door strikken in plaats van de traditionele das, draagt opvallende kleding en heeft (daar er geen haar op zijn hoofd zit die er aan denkt om te groeien) vaak een chique hoed. Dick is een "rechter hersenhelft" mens. Niet voor niets creatief directeur bij zijn eigen bedrijf Broadcom maar ook muzikant, dichter.  Én hij is getrouwd met Godelieve. Zijn Vlaamse lief verklaart ook zijn bijzondere aandacht voor het Belgische en daarom bedacht hij anders dan anderen dat zouden doen "Een vlaamse avond met belgische bieren" . In Vitalski, de nachtburgemeester van Antwerpen, vond hij precies de man die dat gevoel zou kunnen vertolken. En hij strikte Jos Baars, eigenaar van dat schitterende Kasteel De Essenburg om de juiste ambiance te creëren.

De leden van de VVOG Businessclub en andere genodigden waren nieuwsgierig. Toen de ruim 75 gasten linksaf de inrit van Kasteel de Essenburg insloegen werden ze al betoverd door die feërieke oprijlaan en het stemmig verlichte kasteel. Bij binnenkomst wordt je gelijk opgezogen door die omgeving die je terugbrengt naar...misschien wel je trouwdag want velen maakten daar de traditionele trouwfoto's of gaven elkaar het ja-woord en daar wordt het nog steeds veel voor gebruikt.

Wat moesten wij van Vitalski verwachten met een cabarettitel als "Daar sta iemand". Gespannen namen wij onze plaatsen in om niet veel later kennis te maken met "den hond van Vitalski". Vervolgens geraakten wij allen in een "rollercoaster" van absurdistische ontwikkelingen, belgische dames met bijzondere kenmerken, gedichten waarin iedere normale Hollander allang gestikt zou zijn en leerden wij omgaan met de angst als je op de richel van de 82e verdieping staat. Het devies "Niet naar beneden kijken"!. Evenals dat advies goed is in soortgelijke situaties van geheel andere aard. Pats, daar was het opeens pauze en konden we flabbergasted genieten van vlaamse bieren dan wel andere versnaperingen die door het duo Dick Broekema en Jos Baars op de kaart waren gezet.

Na de pauze ging iedereen er weer eens goed voor zitten. Hoe zou het met die hond aflopen en dat jongetje, zoon van de uitsmijter die in een volstrekt verkeerde winkel terecht komt. Vitalski gooide er nog eens een schepje bovenop en de wederzijdse ontspanning zorgde er voor dat we dikwijls met een schaterlach en verwondering meer en meer in vervoering werden gebracht door zijn optreden. Zelfs dat veel ondernemers met altijd van alles aan hun hoofd niet meer de betekenis van het woord  "WERK" of "MIJN BEDRIJF" wisten en dan doe je het goed, dan zeg je "Daar sta iemand".

Vitalski, Dick en Jos bedankt voor deze bijzondere avond. Het maakte de tongen los, we vonden het zeer gezellig en hebben bijzonder genoten.

En ja mensen, het is nog niet afgelopen want de volgende bijzondere gebeurtenis voor de VVOG Businessclub leden staat al weer (letterlijk) op de rol. Met Alrik de Haas van OMVR gaan we een bezoek brengen aan de gevangenis van Lelystad. Als dat maar goed afloopt !.

Vitalski brengt

Vitalski wist ons de ganse avond te boeien met een hond

Lees bericht

Voormalig VVOG speelster en 95-voudig international Liesbeth Migchelsen overleden.

27-05-2020

Triest nieuws. Voormalig VVOG speelster, de in Harderwijk geboren Liesbeth Migchelsen, is op 49 jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden.

Lees bericht

Gratis sponsoren via Sponsorkliks

24-05-2020

Gratis je club sponsoren? Dat kan door Sponsorkliks te gebruiken voor je online aankopen.

Lees bericht

Naamsverandering Sponsor Auto Flevo

23-05-2020

Auto Flevo wordt Pouw Harderwijk

Nieuwsoverzicht Archief