VVOG wint 2e editie Zuiderzeecup

18 Augustus 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

In een uiterst sfeervolle entourage heeft VVOG de 2e editie van de Zuiderzeecup gewonnen na beter genomen strafschoppen.

Om half twee trapten de teams van Urk en Huizen af voor hun wedstrijd om de derde en vierde plek. Alhoewel Urk goed tegenstand bood was het Huizen dat na een kleine tien minuten op voorsprong kwam na een vloeiende aanval die werd afgesloten door een doelpunt van Omar Limon. Hij schoot, de achteraf  ook beslissende treffer ,achter keeper Koffeman van URK.

Hierdoor mocht aanvoerder en oud VVOG speler Sam Doeve de prijs voor de derde plaats in ontvangst nemen na afloop.

Om half vier was de finale tussen V.V.O.G. en Go Ahead Kampen . Met name in de eerste helft wogen beiden partijen goed tegen elkaar op. Go Ahead Kampen kwam zelfs aan de leiding na een aantal misverstanden in de verdediging van VVOG.  De 0-1 was ook de ruststand . Na rust nam VVOG het initiatief en creëerde een aantal kansen die echter niet werden benut. Go Ahead  gokte op de uitvallen van de razendsnelle Maddih Doufikar. Uit eindelijk kopte Lennard van den Brink de 1-1 binnen na een vrije trap van Menno van Elsas. Deze speler die deze week stage liep bij VVOG, liet een goede indruk achter. In de 1-1 stand kwam geen verandering waardoor strafschoppen moesten gaan beslissen wie met de hoofdprijs aan de haal zou gaan. Beide teams hadden een strafschop gemist tot VVOG de laatste strafschop ook binnenschoot. De laatste strafschop van Go Ahead Kampen werd keurig gestopt door keeper Dirk Roelofsen. Hierdoor kwam de eerste prijs terecht bij VVOG en werd Go Ahead Kampen uiteindelijk tweede.