VVOG dames 1 koesteren punt tegen Sporting '70

1 Oktober 2012 / Redactie / Meiden Vrouwen

De dames moesten afgelopen zaterdag genoegen nemen met een gelijkspel tegen Sporting '70 en staan nu op een 5e plaats. Lees het verslag.

Afgelopen zaterdag speelden we tegen de nummer 4 uit de eerste klasse A, de dames van Sporting ’70.

Vanaf de eerste minuut wordt er door ons goed gevoetbald, we zetten druk vooruit en de duels worden gewonnen. Tevens proberen we alles voetballend op te lossen. Dit resulteert in de 7e minuut van de wedstrijd in een schietkans voor Elvira Dokter. Helaas schiet ze naast.

Ook in de 9e minuut van de wedstrijd weten we bijna het doel van de dames van Sporting ’70 te vinden. Thalina van Olst schiet op doel, maar zonder resultaat. Direct daarna wordt er via Chantal Niebeek en Elvira Dokter een goede aanval opgezet, maar helaas bereikt de bal net niet onze spits Esmeralda van Dasselaar.

Dan zijn het in de 13e minuut van de wedstrijd de dames van Sporting ’70 die tot scoren weten te komen, echter het doelpunt wordt afgekeurd omdat er sprake is van buitenspel.

In de 16e minuut is het Marieke Stuiver die een vrije trap neemt en deze bal wordt bijna ingetikt door Elvira Dokter. Direct daarna wordt er een tegenaanval geplaatst en wordt er op doel van Jacolien Burggraaf geschoten, gelukkig brengt zij redding.

Helaas komen wij in de 18e minuut op achterstand, op het middenveld wordt de bal veroverd door de tegenpartij, via een snelle counter weten ze ons doel te bereiken en te scoren. De 0-1 is een feit.

In de 26e minuut geeft Frida Bremer een pass op Elvira Dokter, en helaas schiet zij op de lat.

Vervolgens krijgen wij in de 33e minuut een corner, deze wordt goed voor gegeven en voordat Thalina van Olst de bal binnen kan koppen, wordt ze naar de grond getrokken.

In de eerste helft proberen we nog tot scoren te komen, maar helaas lukt dit niet. Op het moment van rust krijgen wij nog een corner, helaas mag deze niet meer genomen worden en gaan we met een achterstand naar de kleedkamer.

De tweede helft beginnen we scherp en we creëren enkele mogelijkheden. We hebben meer rust aan de bal. In de 52e minuut heeft Thalina van OIst een schietkans, ze maakt hier goed gebruik van maar helaas brengt de keepster van Sporting ’70 redding.

In de 63 minuut geeft Frida Bremer een uitstekende steekpass op Marieke Stuiver die alle ruimte heeft om op doel te schieten. Dit doet ze ook maar helaas daalt de bal te snel en komt terecht in de handen van de keepster.

In de 78e minuut weten we, na hard werken, toch op gelijke hoogte te komen. Na goed druk zetten van Chantal Niebeek en Annelie Petersen komt Thalina van Olst vrij voor het doel en maakt ze de 1-1.

Na dit doelpunt gaan we op jacht naar de overwinning. Helaas lukt ons dit niet en moeten we genoeg nemen met 1 punt.

Opstelling: Jacolien Burggraaf, Isabel Monster, Jet Gerards (88e min. Roxanna Muskita), Leonie Burgemeester, Marieke Stuiver, Frida Bremer, Thalina van Olst, Chantal Niebeek, Elvira Dokter (63e minuut Nadja Vollema), Annelie Petersen, Esmeralda van Dasselaar (70e minuut Danique Zieltjes)

Verslaggeefster Marieke Stuiver

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.