G-voetbal bij V.V.O.G. “gewoon en toch zo heel bijzonder”

27 April 2010 / Bestuur VVOG / Algemeen

Wat is V.V.O.G. en wat willen ze.
V.V.O.G. is een voetbalclub met 1.100 leden.  Er zijn ongeveer 620 jeugdleden, 300 senioren en 180 ondersteunende leden. 
Bij V.V.O.G. willen ze met de selectie elftallen zo hoog mogelijk spelen maar bovenal er voor zorgen dat iedereen lekker kan voetballen en trainen én het één grote voetbalfamilie is.  Bij V.V.O.G. kennen ze naast het eerste en tweede en de selectieteams bij de jeugd, recreatievoetbal maar ook damesvoetbal en voetballen voor de G-jeugd. 

Het damesvoetbal en het G-voetbal is ontstaan omdat mensen uit die groep dat zelf wilden en er bij V.V.O.G. daarvoor mogelijkheden werden geboden. Het bestuur van V.V.O.G. heeft begrepen dat naast aandacht voor alle andere belangrijke zaken, er extra werk gemaakt moet worden om het dames- en G-voetbal nog beter te laten functioneren. Daarom, is voor wat betreft het G-voetbal een beleidsplan opgesteld en een werkgroep die nu concrete acties gaat uitwerken. Dit beleidsplan is in de bestuursvergadering met groot enthousiasme en unanieme instemming vastgesteld.
Wat wil V.V.O.G. met het G-voetbal ?.
Het G-voetbal bij V.V.O.G. is in 2004 begonnen. V.V.O.G. is daarmee één van de 250  van de 4.000 voetbalclubs waar G-voetbal georganiseerd is. Op dit moment zijn er 2 G-jeugdvoetbalteams en 1 senioren voetbalteam.
Het belangrijkste doel is dat de G-voetballers heel veel plezier beleven aan het voetballen bij V.V.O.G en daarnaast dat ze met alle andere voetballers en vrijwilligers behoren tot die ene grote voetbalfamilie die V.V.O.G. wil zijn. Dus wel bijzondere aandacht maar geen bijzondere behandeling.

Als we kijken naar de huidige situatie dan kan er nog veel verbeterd worden. Kortweg gaat het om drie zaken namelijk:
1. Zorgen voor een betere organisatie
2. Werken aan het verbeteren van de integratie.
3. Promoten van het G-voetbal.
In de komende maanden worden deze 3 zaken nader door de werkgroep uitgewerkt en zullen resultaten tussentijds en bij de najaarsvergadering van de vereniging worden kenbaar gemaakt. Daarnaast gaat de werkgroep aan de gang met het opstellen van subsidieaanvragen voor de organisatie van een voetbalkamp en een voetbalclinic in het voorjaar van 20111.
We wensen de werkgroep in deze uitvoering veel succes en zullen hen waar nodig en mogelijk ondersteunen in het bereiken van die gedroomde situatie.

Het bestuur van V.V.O.G.
De voorzitter
R. Posthumus

 

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief