Bijzondere sponsor Instituut Tolsma

18 Mei 2009 / Redactie / Sponsors

Sportspecifieke Fysieke begeleiding bij VVOG.

Quote: “Voetbal gaat verder dan alleen een veldje, een bal en twee doelen”

VVOG heeft de fysieke begeleiding voor haar leden hoog in het vaandel staan. Voetbal is een teamsport waarbij techniek, tactiek en mentaliteit een belangrijke rol spelen. Ook het individu verdient de aandacht. Een goede fysieke staat van het lichaam is een must. In samenwerking met VVOG verzorgt Instituut Tolsma al enige jaren de fysieke begeleiding van de leden van de vereniging. Daarmee heeft VVOG een unieke partner die meer doet dan alleen de verzorging van de A-selecties. Aan het woord is Hillie Hofmeester, samen met Erik Bouman vormt zij de maatschap van Instituut Tolsma.Hoe is de samenwerking tussen VVOG en Instituut Tolsma ontstaan? “In 2006 is Instituut Tolsma gestart met de verzorging van de spelers bij de A1. Vanuit deze samenwerking ontstond het inzicht dat er veel meer te behalen is voor VVOG op het gebied van de fysieke gesteldheid van haar leden. Wij, Instituut Tolsma, hebben een medisch begeleidingsplan opgesteld voor VVOG. Daarna zijn we officieel gaan samenwerken met uiteindelijk het resultaat dat Instituut Tolsma een eigen behandellocatie heeft op sportpark “De Strokel”, waarin we ons begeleidingsplan tot uitvoering kunnen brengen.”

En hoe ziet dat medisch begeleidingsplan er in grote lijnen dan uit? “De medische begeleiding van de sporters start voor ieder lid, zowel recreatieve als competitieve leden, met een intake tijdens een van de medische spreekuren op onze locatie op het sportpark “De Strokel”. Het kan hier gaan om spelers met een blessure of om spelers die hun fysieke gesteldheid willen verbeteren. Het curatieve of preventieve behandelingsplan wordt opgesteld en vervolgens uitgevoerd op het sportpark of op onze hoofdlocatie aan het Hogepad in Harderwijk. Daarnaast neemt Instituut Tolsma ook een informatieve verantwoordelijkheid binnen de vereniging. We verstrekken informatie aan trainers/begeleiders over ondermeer looptechnieken, rompstabiliteit, voetbelasting en spierlengtes. Naast informatieverstrekking en opstellen van behandelingsplannen zijn we ook actief aanwezig bij hersteltrainingen en lichamelijke verzorging voor, tijdens en na de wedstrijden van de zaterdag A-selectie en de A1 jeugd.”

Het plan richt zich dus voornamelijk op de competitieve leden van VVOG? “
Nee, de intake is er voor iedereen. Naar mate we steeds meer inbedding krijgen binnen de vereniging zien we ook dat trainers en begeleiders gebruik gaan maken van onze diensten. En wordt een speler eerder doorverwezen naar ons spreekuur. Natuurlijk zit er een verschil tussen de competitieve spelers en de recreatieve spelers. Maar ook de recreatieve speler heeft steeds meer het besef dat voetbal verder gaat dan alleen een veldje, een bal en twee doelen.”

Zijn er na twee jaar ervaring nog speerpunten voor Instituut Tolsma en VVOG om zich op te richten? “ De ontwikkelingsmogelijkheden zijn erg groot voor VVOG. Denk aan de begeleiding van de trainingen op het gebied van looptechnieken, rompstabiliteit en aanvullende sportspecifieke belastbaarheidstraining. Nu verstrekken we enkel de informatie aan de trainers/begeleiders. Maar nog niet iedere trainer zet de kennis om in vaardigheid. Daar kunnen en moeten we in gaan groeien.”

Meer info over Instituut Tolsma: http://www.fysiotherapietolsma.nl/
Lees bericht

Registreren voor thuiswedstrijden van VVOG 1

29-07-2020

Het is een kleine moeite, maar erg belangrijk voor het mogen organiseren van de wedstrijden van ons eerste elftal. Vul thuis of bij de entree een aanmeld-/ gezondheidscheck-formulier in.

Lees bericht

Save the date!

28-07-2020

Vooraankondiging Algemene Leden Vergadering 

Lees bericht

Vacature!

28-07-2020

Ons team Toezicht & Veiligheid is op zoek naar stewards. Iets voor jou?

Nieuwsoverzicht Archief