Twan Epe nieuwe trainer VVOG JO19-1

24 Januari 2024 / Hoofd Jeugd Opleiding / Algemeen

VVOG Harderwijk heeft voor volgend seizoen een nieuwe trainer gevonden voor het oudste jeugdteam: JO19-1. Met ingang van seizoen 2024/2025 komt Twan Epe over van Roda’46 uit Leusden, waar hij nu de leiding heeft over JO18-1, bij de Leusdenaren het ‘hoogste’ jeugdelftal in de prestatiepiramide. Hieronder stelt Twan zichzelf nader voor.

“Mijn naam is Twan Epe, ik ben 33 jaar en (al mijn hele leven) woonachtig in Harderwijk. Ik woon met mijn vrouw Laura en zoontje Ties (bijna twee) in de wijk Drielanden. Momenteel werk ik bij ThiemeMeulenhoff als bureauredacteur van twee vakbladen in het basisonderwijs. Per 1 maart werk ik bij Volandis in Harderwijk, waar ik als contentmarketeer aan de slag ga. Naast mijn werk houd ik mij graag bezig met het trainerschap en ik heb het diploma UEFA B. Hoewel ik nog niet eerder trainer ben geweest bij VVOG, voelt dit voor mij als thuiskomen.”

Terug op het oude nest

“Ik ben namelijk zelf begonnen met voetballen bij VVOG en heb tot en met de A-junioren (nu O19) alle leeftijdsgroepen doorlopen. Ik keepte voornamelijk in de tweede selectieteams, en heb een uitstapje gemaakt naar Hierden, waar ik in A1 (nu JO19-1) heb gespeeld. Bij Hierden ben ik ook mijn trainersloopbaan gestart; dat is alweer vijftien jaar geleden. Ik heb bij Hierden zes jaar gewerkt en achtereenvolgens JO13-2, JO13-1, JO11-1 (allen één seizoen) en drie jaar JO15-1 getraind. Vervolgens ben ik naar SDC Putten gegaan, waar ik twee jaar JO15-1 en drie jaar bij JO17-1 voor de groep heb gestaan. Mijn derde club was Zeewolde. Daar heb ik één seizoen JO17-1 en één jaargang JO19-1 getraind. In beide seizoenen had ik ook de leiding over O21-1, een beloftenteam dat op doordeweekse avonden in competitieverband uitkwam.”

Huidige rol als trainer

“Het is altijd mijn wens geweest om werkzaam te zijn bij een topamateurclub en die uitdaging vond ik twee jaar geleden bij Roda’46, waar ik nu voor het tweede jaar op rij werkzaam ben bij JO18-1. Het is een feest om wekelijks te werken met talentvolle jeugdspelers (uit de regio) en wedstrijden te spelen tegen topamateurs en betaald voetbalorganisaties. Mijn hoogtepunten zijn de competitieoverwinningen op Fortuna Sittard JO18-1 (0-3 vorig seizoen en 5-1 dit seizoen) en het gelijkspel tegen Helmond Sport JO18-1 (1-1). Hoewel ik het erg naar mijn zin heb in Leusden, heb ik in de winterstop besloten om komend seizoen dichter bij huis training te geven, vanwege mijn gezin en nieuwe baan. Voor mij is de cirkel (voorlopig) rond door terug te keren bij ‘mijn’ VVOG. Prachtig om wedstrijden te spelen om het mooie hoofdveld.”

Beknopte voetbalvisie

“Als trainer hecht ik waarde aan een aanvallende speelstijl met een dynamische veldbezetting en het creëren van overtalsituaties. Wie een blauwdruk maakt van onze bezetting, zal alleen de beginformatie 1:4:3:3 herkennen, maar door een samenwerking tussen buitenspelers en backs en een samenwerking binnen de linies, moet er telkens een andere bezetting ontstaan, met als doel om de tegenstander telkens een stapje voor te zijn en te profiteren van de ruimtes die zij laten. Ik zet het liefst zo hoog mogelijk druk, vanuit een georganiseerde organisatie, waarin iedere speler meedoet in het verdedigen en we de as vanuit de zone dichtzetten. Ik kijk ernaar uit om op De Strokel te starten en samen met de andere trainers te bouwen aan een sterke jeugdopleiding. Met als doel om zoveel mogelijk spelers op te leiden voor het eerste.”

Lees bericht

Zaterdag 2 maart veel drukte op het sportpark!

26-02-2024

Op zaterdag 2 maart 2024 staat er een vol programma gepland op Sportpark De Strokel.

Lees bericht

Team communicatie kan wat extra handjes gebruiken!

25-02-2024

Vanwege het stoppen van een paar teamleden kan team communicatie ondersteuning gebruiken.

Lees bericht

Matthias in ‘t Anker vertrekt bij VVOG

19-02-2024

De 20-jarige Harderwijker heeft de technische commissie laten weten dat hij zal vertrekken bij VVOG.

Nieuwsoverzicht Archief