Bijzondere Algemene Ledenvergadering

26 Januari 2023 / Bestuur VVOG / Algemeen

Op maandag 23 januari jl. hebben we een bijzondere algemene ledenvergadering georganiseerd. In deze vergadering stonden er 2 agendapunten op de rol

  • Bestuurswisseling en afscheid bestuurslid
  • Huldigen jubilarissen

Agendapunt 1: Bestuurswisseling

Henk Drost bestuurslid Technische zaken heeft afscheid genomen van ons bestuur. Henk heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het neerzetten van ons technisch beleid en doorselecteren van de A selectie. Ook bij het vormen van de technische staf is Henk sterk betrokken.

Fred Moll heeft in zijn afscheidswoord hier uitgebreid bij stilgestaan, maar ook met name bij de zaken waar Henk niet zo zichtbaar mee bezig hield. Onder andere zijn bijdrage aan de organisatie van het G-voetbal is hier een mooi voorbeeld van. Gelukkig heeft Henk aangegeven hiervoor zich nog te blijven inzetten.

Het bestuur heeft besloten Henk tot lid van verdienste te benoemen en kreeg  door Fred het daarbij behorende speldje opgespeld. Uiteraard met een mooie bos bloemen voor zijn Suzan.

Henk zal ongetwijfeld nog veel op het sportpark aanwezig zijn, maar voor nu dank voor al jou inzet en positieve bijdrage aan onze club.

 

Na 7 jaar voorzitterschap heeft Fred Moll het stokje overgedragen aan Gert Jan Krop. Fred blijft gelukkig lid van het bestuur en zal de rol van Henk Drost gaan invullen. We zijn blij dat Fred op deze wijze sterk betrokken blijft bij de club.

Fred is 7 jaar voorzitter geweest en echt een man van onze club geworden. Hij is aanspreekbaar voor iedereen en is nooit te beroerd om een luisterend hoor te hebben. Helder en duidelijk in zijn communicatie. Wat streng als het nodig is, maar ook meegaand als dit wenselijk is. Kortom een uitstekende voorzitter voor onze club en wij bedanken hem voor zijn jarenlange inzet als voorzitter.

We zullen de komende tijd gaan wennen aan Fred in zijn nieuwe rol, maar we wensen hem wat meer vrije tijd toe samen met je gezin.

 

Agendapunt 2: Huldigen jubilarissen

Na de bestuurswisseling neemt Gert Jan het woord om de jubilarissen van VVOG Harderwijk in het zonnetje te zetten. De afgelopen periode hebben we als bestuur gemeend om dit serieus op te gaan pakken. Het is een hele klus geweest om de juiste informatie uit de systemen te halen om zo tot een, hopelijk, correcte lijst te zijn gekomen. We zullen vanaf nu jaarlijks tijdens de ALV terugkijken en leden met een 25-40-50-60-70 of meer jaren (betalend) lidmaatschap in het zonnetje zetten. Belangrijk voor onze leden, maar zeker ook belangrijk voor de club. Immers een club is gebaat bij mensen die zich voor een lange tijd voor onze club willen inzetten.

Als eerste werden de leden die 50 jaar lid zijn van VVOG Harderwijk toegesproken:

Henk Vierhout, Jan Jacob de Zwaan, Barend Kappers, Willem van Gunst, Peter Kramer, Willem van de Bunte en Hans Jansen.

Allemaal mannen die naast uiteraard jaren bij VVOG Harderwijk te hebben gevoetbald ook allen een rol naast of na het actieve voetbal hebben ingevuld. Of voetbalzaken, bestuurlijke, administratieve, kantine of andere ondersteunde taken hebben ingevuld. Klasse mannen en dank voor jullie inzet. Gert Jan overhandigde aan een ieder een mooie speld en voor de partners een mooie bos bloemen.

50 jaar lid zijn is natuurlijk al bijzonder, maar er waren ook leden met een 60 jarig jubileum:

Reijer Spaan, Rino van Steenis, Hein van den Os, Ruud Posthumus, Jan Jansen, Andries Olofsen en Rien van Gilst.

Allemaal mannen met een echt VVOG hart, nog actief of lang actief geweest als voorzitter (Ruud en Rino) of andere bestuurlijke of ondersteunende taken en nu  nog regelmatig op de club om samen te spreken over vrogger, Harderwijk en natuurlijk VVOG Harderwijk.

Voetbal is niet alleen voetbal, maar is ook belangrijk voor de sociale cohesie in de stad. Corona heeft  ons dit echt laten zien. VVOG Harderwijk wil zo’n club zijn en dan is een hecht ledenbestand  heel belangrijk. Mannen bedankt en gefeliciteerd. Allen kregen de bijbehorende speld en bloemen overhandigd.

Tenslotte werden er een drietal leden die 70 jaar lidmaatschap voor VVOG Harderwijk mogen noteren in het zonnetje gezet.

Bertus Hoeve, Jo de Lange en Henk Verhoef.

Allen selectiespelers van het eerste elftal van 1969, maar daarnaast hebben zij ook nog allerlei taken voor de vereniging ingevuld.

Wij vonden het bijzonder dat jullie erbij konden zijn en we hopen jullie nog vele jaren op de Strokel te mogen zien en spreken.

Na de mooie woorden van Gert Jan werden de speldjes overhandigd aan de mannen en kregen de vrouwen een prachtige bos bloemen uitgereikt.

De avond werd afgesloten met uiteraard een klein borreltje en het daarbij behorende hapje.

Kortom een bijzondere en gedenkwaardige avond, die wij zien als een nieuwe traditie.

Lees bericht

Vooraankondiging slotmiddag/avond

28-03-2023

Via deze weg willen wij alvast bekend maken dat het slotfeest dit jaar op zaterdag 20 mei 2023 zal plaatsvinden...

Lees bericht

Bericht van de voorzitter

28-03-2023

Graag wil ik u meenemen in de ontwikkelingen van onze mooie vereniging.

Lees bericht

Wouda nieuwe trainer VVOG

27-03-2023

VVOG heeft een overeenkomst gesloten met Jurjan Wouda.

Nieuwsoverzicht Archief