Deze week hangen wij de regenboogvlag uit!

17 Oktober 2022 / Algemeen

Vorige week hebben we uit handen van wethouder Companjen de regenboogvlag ontvangen. Dit gebeurde tijdens een sessie in onze kantine met alle sportverenigingen uit de gemeente Harderwijk.

11 oktober was het de internationale Coming Out Day. Dit is een dag waarop in heel Nederland aandacht wordt besteedt aan het moment waarop personen die zich identificeren als LHBTIQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer, aseksueel, panseksueel en andere seksuele voorkeuren en genderidentiteiten) openlijk voor hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of sekse uitkomen. Door de regenboogvlag uit te hangen en te spelen met regenboogaanvoerdersbanden laten wij als vereniging zien dat iedereen mag zijn wie die is!   

Het hijsen van de regenboogvlag en het stimuleren van organisaties om hetzelfde te doen, is een initiatief van de gemeente Harderwijk. Als regenbooggemeente én in het kader van het lokale sportakkoord.

Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘Coming out’ was en is voor velen een lastig proces. Sporters zijn vaak bang voor afwijzing, pesten of buitensluiting. Het woord ‘homo’ is een van de meest gebruikte scheldwoorden op de velden en in de zaal. De verleiding om ‘in de kast’ te blijven en zelfs om te stoppen met de sport is hierdoor groot. Dat is zonde, we willen dat iedereen kan blijven sporten in een veilige omgeving waar je je thuis voelt!

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief