Wil jij Pupillen- of Juniorentrainer worden?

25 Mei 2022 / Jeugdcommissie / Jeugd

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Graag wil VVOG Harderwijk enthousiaste leden de mogelijkheid bieden om een trainingscursus te volgen van de KNVB. Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach kinderen met plezier beter leert voetballen. Het gaat hier om de opleidingen pupillentrainer of juniortrainer.

PUPILLENTRAINER

Lijkt het je een uitdaging om jeugdige voetballers in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar te trainen en te coachen? En ben je 15 jaar of ouder? Dan is de opleiding Pupillentrainer echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach kinderen met plezier beter leert voetballen.

JUNIORENTRAINER

Lijkt het je een uitdaging om voetballers in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar te trainen en te coachen? En ben je 18 jaar of ouder? Dan is de opleiding Juniorentrainer echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach jeugdige voetballers of jongvolwassenen met plezier beter leert voetballen.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod komen:

· De rollen en taken van een trainer-coach;

· Het geven van trainingen, coachen en begeleiden van wedstrijden;

· De leeftijdsspecifieke kenmerken van de betreffende leeftijdsgroep;

· De vier kwaliteiten van een trainer-coach;

· De vier gouden trainingsprincipes;

· De wedstrijdvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8 en 11 tegen 11.

 

De KNVB Academie gaat ervan uit dat je leert door te doen; voetballen leer je door te voetballen en training geven leer je door training te geven. De persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Daarnaast worden deelnemers ondersteund door de docent, de digitale leeromgeving, andere deelnemers en diverse materialen.

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden als trainer-coach. De opleiding bestaat verder uit twee delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel.

Het opleidingsdeel bestaat uit zes bijeenkomsten verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Een bijeenkomst vindt plaats in de avond en duurt 3 uur. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de deelnemers bezig met het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. Deze praktijk wordt afgewisseld met uitleg, veel interactie en inhoudelijke verdieping over deze onderwerpen. Het ervaringsdeel bestaat uit het trainen en coachen van jouw eigen team. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en kunnen de tips die de deelnemers hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten in de praktijk worden gebracht.

Geef jij al trainen, maar merk je dat je hier nog wel nieuwe input voor kunt gebruiken? Meld je dan nu gelijk aan via de mail bij de Jeugdcommissie;

jeugdcommissie@vvog.nl

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief