Aangepaste coronamaatregelen vanaf zaterdag 6 november 2021

5 November 2021 / Corona

Het kabinet ziet af van de verplichting dat iedereen die het sportpark betreedt een geldige coronatoegangsbewijs moet tonen.

Dit betekent helaas NIET dat er geen maatregelen voor de sportclubs gelden.

Wat betekenen de laatste corona maatregelen voor ons?

Vanaf zaterdag 6 november 2021 geldt voor de buitensport dat alleen voor de binnenlocaties van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine, wedstrijdsecretariaat) en het buitenterras gebruik mag worden gemaakt als er een geldig CTB wordt getoond. Feitelijk is er een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers.

Het is voor de controleurs ondoenlijk om, gelet op het grote aantal vrijwilligers, leiders, trainers die feitelijk zijn uitgezonderd, deze groep te herkennen. Om die reden zullen wij daarom ook van die groep het CTB willen zien. Ouders die de teams rijden, vallen niet onder de uitgezonderde groep. Zij moeten op binnenlocaties wel een CTB tonen.

Wat betekent dit concreet voor het gebruik van de kleedkamers?

Spelers boven de 18 jaar zullen, als zij gebruik maken van de kleedkamer, vanaf aanstaande zaterdag een gelding CTB moeten hebben. Ook jeugdleiders die in de kleedkamer komen, dienen zich aan de regel te houden.

Wij zijn als vereniging verplicht om er op toe te zien dat de regels worden uitgevoerd. Om die reden zullen wij, bij de toegang van kleedkamers en voornoemde gebouwen, op het bezit van een geldig CTB toezien. Ben je niet in het bezit van zo’n bewijs, dan mag je wel sporten maar niet in de kleedkamer, toiletten en douches komen. Wij realiseren ons dat dit erg ongemakkelijk zal zijn, maar ontkomen er niet aan de opgelegde regels uit te voeren. Wij rekenen dan ook op begrip en vragen vriendelijk niet met onze (vrijwillige) toezichthouders in discussie te gaan.

 

 

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief