Zwaar bevochten zege van VVOG JO23

29 Oktober 2021 / Jeugdcommissie / Algemeen

In de SD Sportwear Beloftencompetitie is de eerste wedstrijd gespeeld. Het betrof de thuiswedstrijd tegen HSV de Zuidvogels uit Huizen, die werd gewonnen met 3-2. Dit jaar neemt VVOG deel met een zeer jonge selectie. De gemiddelde leeftijd van de selectie is precies 18 jaar, dit doordat het overgrote deel van deze selectie spelers zijn van JO17-1 en JO19-1.

Binnen 5 minuten spelen kwam de zeer jonge formatie van de trainers Henk Drost en Sigi Carrera op 1-0. Een snel genomen vrije trap door Mark Bottenheft zette de ijverige Jesper Beelen aan het werk. Jesper passeerde zijn tegenstander gaf laag en strak voor waarbij Melle van Scherpenzeel de bal bij de eerste paal keurig binnenschoot. Zuidvogels maakte in de 13e minuut 1-1 doordat er slordig werd opgebouwd. Hierdoor kreeg de spits van Zuidvogels de bal zomaar in de voeten gespeeld en rondde vanaf 16 meter keurig af. Na 42 minuten spelen werd de niet fitte Matthias in ’t Anker vervangen door Bart Hoeve.

In de rust werd er 2 keer gewisseld en stond het elftal iets anders. Direct probeerden zij de opbouw onder druk te zetten. Deze druk resulteerde in de 57e minuut in de 2-1. Joris Reinink kwam goed door aan de rechterzijde, leverde een goede voorzet af op het hoofd bij Jurgen van de Wetering, die tussen 2 verdedigers de bal inkopte. In eerste instantie kon de keeper nog redding brengen, maar op de rebound van Melle van Scherpenzeel had hij geen antwoord. Halverwege de tweede helft maakte Zuidvogels de gelijkmaker. Zij zetten goed druk op de opbouw en na 2 stevige duels kwam de spits 1 op 1 met Thijs Eggink die op de eerste inzet nog redding kon brengen, maar een meegekomen middenvelder kon de bal daarna eenvoudig binnenschieten. Een paar minuten daarna kwam VVOG opnieuw op voorsprong. Na een dubbele 1-2 tussen Bart Hoeve en Melle van Scherpenzeel, werd de bal door Melle goed voorgegeven op de inlopen Jurgen van de Wetering die beheerst binnenschoot. Na de 3-2 werd door beide partijen veel de lange bal gespeeld en begon de vermoeidheid, met name bij de jongelingen van VVOG goed zichtbaar te worden. Na een paar minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 23 november, om 20:00uur de aftrap en opnieuw op sportpark "De Strokel” tegen Huizen JO23.
De toegang is gratis en de kantine is dan open.