Uitbreiding scheidsrechterscommissie

24 Mei 2021 / Scheidsrechterszaken

De Scheidsrechterscommissie van VVOG wijst scheidsrechters aan bij wedstrijden waarvoor door de KNVB geen scheidsrechters zijn aangewezen. Daarnaast onderhoudt ze een kwantitatief en kwalitatief voldoende scheidsrechters bestand, o.a. door het stimuleren en aanbieden van opleidingen. Tenslotte is ze verantwoordelijk voor het regelen van informatieavonden voor de scheidsrechters.

Onlangs is het team van de Scheidsrechterscommissie uitgebreid naar 3 personen.

Richard Kockmann heeft zich aangemeld om te ondersteunen in het toewijzen van scheidsrechters. Dat betekent dat Jan Huijer zich nu meer zal richten op het begeleiden van de scheidsrechters. Frank Melkert tenslotte, blijft als coördinator het aanspreekpunt van de commissie richting bestuur, spelers en vrijwilligers.

Het komende seizoen zal de commissie zich vooral richten op de professionalisering van VVOG’s scheidsrechtersbeleid met als ultieme doel het behalen van de “ARAG Fairplay Certificering”.

Ook zal ze werken aan het vergroten van de zichtbaarheid binnen onze vereniging. Niet in de laatste plaats om echt aandacht te vragen voor het grote tekort aan scheidsrechters. Wist je dat VVOG slechts 15 vrijwillige scheidsrechters kent die op zaterdag gezamenlijk zo’n 8 wedstrijden kunnen fluiten. Van deze 8 wedstrijden is er slechts één die senioren wedstrijden kan fluiten. Op een totaal van gemiddeld 25 thuiswedstrijden is de rekensom snel gemaakt dat we dit niet dichtgepland krijgen...

Mocht je kortom interesse hebben in het scheidsrechtersvak, het leuk vinden om in overleg wedstrijdjes te fluiten, iemand kennen die dat wellicht leuk lijkt of andere ideeën / energie hebben om bij te dragen aan het vergroten van ons scheidsrechterskorps laat het ons weten! 

Je kunt ons bereiken via scheidsrechters@vvog.nl om eens van gedachten te wisselen.

En bedenk je, ook bij onze vereniging geldt…. Zonder scheidsrechter, geen voetbal...

 

De Scheidsrechterscommissie,

Frank Melkert
Jan Huijer
Richard Kockmann

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief