Duidelijke (corona) regels en afspraken voor leiders en trainers

9 November 2020 / Bestuur VVOG / Algemeen

Vorige week heeft de regering weer een aantal aanpassingen op de coronamaatregelen gedaan wat gelukkig weinig effect heeft op het huidig jeugdvoetbal. Het is echter van groot belang dat we alle maatregelen goed naleven om te zorgen dat we het coronavirus zo goed mogelijk kunnen bestrijden. Sporten voor de jeugd vinden wij heel erg belangrijk, maar in deze tijd zal het samen moeten gaan met de coronamaatregelen die voor iedereen geldt.

Door voortschrijdend inzicht zijn er een aantal aanpassingen gedaan om te zorgen dat iedereen op een plezierige maar ook veilige manier kan sporten.

Onderstaand de regels die nu hiervoor gelden.

Trainen op de middagen en avonden

  • Vanaf maandag 9 november mogen trainers met hun team zelfstandig het park op om op de vastgestelde tijden te kunnen trainen. Teams verzamelen buiten het sportpark en gaan gezamenlijk op afgesproken tijdstip (tegelijk) het sportpark op ( en weer af). Handhaving zal binnen op het sportpark gebeuren. Uiteraard blijft de wettelijke regel van kracht dat ouders/ toeschouwers niet op het sportpark mogen komen! Indien blijkt dat deze regel niet wordt nageleefd dan zal er weer streng gehandhaafd moeten worden bij de entree.

Onderlinge wedstrijden op de zaterdagochtend.

Verwachting van onze kant is dat er dit jaar geen competitiewedstrijden meer zal worden gespeeld en daarom gaan we door met de onderlinge wedstrijden op de zaterdagochtend. We proberen het zo te regelen dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te kunnen voetballen. Dit houdt in dat iedereen moet meewerken om dit te realiseren. Zie het als een uitgebreide training voor je team en niet als een officiële wedstrijd met alle voorbereidingen die daarbij horen. Alle wedstrijden dienen op één ochtend geregeld te worden en daarvoor dient iedereen zich te schikken aan de maatregelen.

  • De teams inclusief begeleiding JO8 t/m JO12 kunnen als groep 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd het sportpark op. Eerder is niet mogelijk.
  • De teams inclusief begeleiding JO13 t/m JO19 kunnen als groep 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd het sportpark op. Eerder is niet mogelijk.
  • Veld 8 (trainingsveld) kan worden gebruikt als warming-up ruimte voor de wedstrijd. Andere velden mogen niet worden gebruikt voor een warming-up!
  • Per team mag er maximaal 3 personen als begeleiding (trainer/leider) met het team het sportpark op.
  • Na de wedstrijd dient het team inclusief begeleiding direct het sportpark te verlaten.

Algemene regels

We hebben meegekregen dat er nog wat onduidelijkheid is over een aantal algemene regels of dat deze regels niet worden nageleefd. Daarom vermelden wij deze alsnog zodat er geen onduidelijkheid hierover kan zijn.

  • De kleedkamers en douches zijn op slot en worden tot nader bericht niet meer gebruikt. De kleedkamers mogen dus onder geen enkel beding worden gebruikt!
  • De kantine was al gesloten en blijft tot nader bericht gesloten.
  • Als de jeugd traint of speelt, is bezoek van ouders of anderen niet toegestaan.
  • Volwassenen hanteren 1,5 meter afstand van elkaar.

Ten slotte willen we nog benadrukken dat deze regels nodig zijn om alles in goede banen te leiden en dat wij hiermee onze verantwoordelijkheid oppakken om sporten voor de jeugd in deze bijzondere tijden mogelijk te maken. Handhaving van deze regels is daarom ook heel erg belangrijk en wij rekenen ook op ieders medewerking in deze. Wees het goede voorbeeld voor de jeugd!

Zijn er vragen hierover neem dan contact op met de jeugdcommissie of bestuur maar ga niet in discussie met de handhavers hierover. Dit zijn vrijwilligers die de vereniging graag willen helpen en die wij ook hard nodig hebben om het sporten van de kinderen mogelijk te maken. Zonder handhaving kunnen we ons sportpark sluiten. Waardering voor deze mensen is zeker op zijn plaats.

Blijf gezond en help elkaar in deze lastige tijden!

De jeugdcommissie/ bestuur VVOG

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief