Nieuwe RESPECT aanvoerdersbanden voor VVOG

22 November 2019 / Algemeen

Afgelopen weekend was het weer raak in het Nederlandse voetbal. De wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior in de Keuken-Kampioen-Divisie werd ontsierd door discriminerende uitingen. Naar aanleiding hiervan maakte het Nederlands Elftal een statement door middel van de onderstaande foto.

Uiteraard ondersteunt VVOG deze actie en zet dit gebaar extra kracht bij door de introductie van een nieuwe aanvoerdersband met daarop RESPECT. 5 Jaar geleden is de 1e versie van de aanvoerdersband geïntroduceerd en krijgt nu vervolg met een nieuwe versie, mogelijk gemaakt door Landstede. Het woord RESPECT staat op de aanvoerdersband die qua design de vlag van de stad Harderwijk heeft.

VVOG geeft hiermee uiting dat racisme geen plaats mag hebben. Verder heeft VVOG enkele jaren geleden het project SHAKE-HANDS ingevoerd met als doel door middel van je tegenstander de hand te schudden en succes te wensen, RESPECT te tonen aan de tegenpartij.

Om ervoor te zorgen dat de voetballers van VVOG blijvend herinnerd worden aan deze kernwaarde, ontvangen alle aanvoerders van VVOG de komende weken een aanvoerdersband, van de jongste jeugd tot en met het 1e elftal.
Als aanvoerder heb je een speciale rol binnen je team:
Aanspreken van ploeggenoten op ongepast gedrag binnen en buiten het veld
Aanspreekpunt zijn voor de arbitrage
Nieuwe teamleden opvangen
Verantwoordelijkheid dragen voor het team
Omgeving creëren waarin teamleden zich veilig voelen
Eerlijk en oprecht zijn bij problemen binnen het team
Representeren van VVOG bij uitwedstrijden
Doorzetten, ook als het tegen zit
Een voorbeeld zijn
RESPECT tonen!

Daarom: draag de aanvoerdersband met trots en realiseer je, dat jij bent gekozen als aanvoerder omdat je team vindt dat jij, deze soms lastige rol, het best kan vervullen. Uiteraard helpt de begeleiding van je team en de club je bij het invulling geven aan je rol als aanvoerder als dat nodig is.

De aanvoerdersband is mogelijk gemaakt door Landstede. Landstede is het opleidingsinstituut voor MBO in onze regio met ook locaties in Harderwijk. Bij Landstede staat RESPECT hoog in het vaandel. RESPECT is een randvoorwaarde om een veilig gevoel binnen de opleiding te creëren om een kwalitatief goede opleiding aan te bieden. Landstede vindt het belangrijk dat studenten een kwalitatief goede opleiding volgen en tevreden zijn over de kwaliteit van hun onderwijs. Daarom investeert Landstede veel tijd en energie in de kwaliteit van ons onderwijs. Mocht je een MBO opleiding willen volgen, neem dan een kijkje op de website https://www.landstedembo.nl/.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Nieuwsoverzicht Archief