Veel duurzame belangstelling bij het MVO forum

24 Februari 2019 / Sponsorcommissie / Algemeen

Maandagavond 11 februari organiseerde de Sponsorcommissie van VVOG een forum over “Verantwoord Ondernemen” voor de Businessclub van VVOG.

“Ik ga het niet hebben over energiebesparing, dat kunt u zelf wel. Maar ik wil u wel duidelijk maken dat het met de wereld zo niet langer kan.”

Dat was de openingszin van prof. dr. Luc van Liederkerke tijdens dit forum. Hij is gespecialiseerd in alles wat met maatschappelijk ondernemen te maken heeft.

Hij schetste een beeld hoe consumenten en “Niet Gouvernementele Organisaties” (onder andere milieubeweging, vredesbeweging, mensenrechterorganisaties) de kwalijke praktijken van producenten een halt kunnen toeroepen. Dat deed hij aan de hand van soms humoristische feiten in sappig Vlaams. De economische groei zal zich wereldwijd voortzetten en (milieu-)grenzen zullen nog meer in geding zijn en blijven.

De conclusies van prof. Van Liedekerke werden becommentarieerd en ook onderschreven door VVOG sponsor (EFMI) Laurens Sloot.

Dat ondernemend Harderwijk zeer duurzaam bezig is, werd duidelijk door de bijdragen van Wim Sederel (Endura), Adwin Ploeger (Ploeger transport) en Aart Foppen (F&F verpakkingen). De laatste had voor alle 45 bezoekers een van gras gemaakte tas mee genomen als bewijs het duurzaam gebruiken van natuurlijke grondstoffen.

Ook voorzitter Fred Moll van VVOG bewees aan de hand van voorbeelden, dat het maatschappelijk ondernemen bij VVOG meer is dan alleen maar de contouren van het voetbalveld.

Voorbeelden die hij noemde waren onder andere: het onderzoek dat loopt om de sportclubs op de Strokel van het gas af te krijgen; het erkend leerbedrijf zijn voor onder andere de opleiding Veiligheid, de Led-verlichting en de positieve bijdrage die sport en voetbal in zijn algemeenheid levert aan een goede gezondheid.

En natuurlijk werd er door de voorzitter van de Businessclub Jan ter Steeg en de organisatoren van de avond, Henk Hakvoort en Dick Broekema, aandacht gevraagd voor de veiling op 8 maart ten behoeve van de gewenste nieuwbouw op onze accommodatie.

 

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief