Kennismaken met ..... Caifano Latupeirissa

16 Augustus 2018 / Redactie / Nieuws van het eerste

Met zijn naam is hij de schrik van menig omroeper, met zijn daden de schrik van iedere verdediger. De nieuwe spits van VVOG is maar voor een ding gekomen; scoren. Met zijn neusje is hij voor de goal al veelvuldig gesignaleerd. Hij is de oefencampagne rustig begonnen met vooralsnog 2 treffers en een assist. Zijn oogsttijd begint pas vanaf 25 augustus a.s. maar het rijpingsproces is gaande en veelbelovend.

Caifano is blij dat VVOG hem de plaats in de spits toevertrouwd. In zijn professionele jaren bij NEC in Nijmegen vond zijn toenmalige trainer Wiljan Vloet hem als spits iets te klein en meer een flankspeler en ook bij GVVV viel hij soms in op die positie. Toch vindt hij zichzelf een spits (en goalgetter) en dat zal ie bewijzen ook! Overigens wel een spits die een zwervend bestaan leidt, hebben we in de oefenwedstrijden kunnen zien.

Jeremy de Graaf was zijn spindoctor. Hij bracht VVOG en Caifano met elkaar in contact. Ook voormalig teamgenoot bij GVVV en huidige keeper bij VVOG Kevin Rijnvis zat nog in de commissie van aanbeveling. Caifano noemt VVOG een mooie club en is dankbaar er te kunnen spelen.
Denkt u nou niet meteen “die heeft een goeie mediatraining gehad”. Hij meent het echt, heeft het hart op de juiste plaats en is eerlijk, open en oprecht.

Over zijn voetbalcapaciteiten kunnen we kort zijn. Technisch sterk, doelgericht, snel, wendbaar en fysiek ijzersterk. Hij kan een man uitspelen - en niet onbelangrijk voor een spits - hij heeft hem los in het holster zitten. Hij schiet uit alle standen.

Zijn veelbelovende carriere bij NEC begon al op jeugdige leeftijd. Hij speelde in Jong Oranje onder 16 en onder 18. Als toenmalige Jong Oranje teamgenoten noemt hij Jeroen Zoet, Rodney Sneijder, Ricardo van Rijn, Jeffrey Bruma en Danny Hoesen. Toch zou uiteindelijk zijn profcontract bij NEC niet verlengd worden mede door een ernstige kuitbeenbreuk. Via de top-amateurverenigingen JVC Cuijk en GVVV zocht hij toch weer de weg omhoog. Voorlopig eindigend op de Strokel in Harderwijk waar hij nu op 27-jarige leeftijd zijn roem blijvend gaat vestigen.

Caifano woont in Bemmel bij Nijmegen. Uurtje rijden en goed te doen volgens onze spits, die toch al voor zijn werk veel in de auto zit als courier van auto-materialen. Omdat zijn leven steeds in het teken heeft gestaan van het profvoetbal is hij laat aan de studie gegaan. Inmiddels leidt hij een druk bestaan als werknemer, voetballer en student. Met zijn huidige studie PW (pedagogisch werk) wil hij graag het jeugdwerk in om jonge kinderen een tweede kans te geven.

Onze spits is een op en top familieman. Zijn grootste en enige echte hobby is zijn familie. Hij besteedt veel tijd aan en met zijn Molukse familie, die hij overigens samen met zijn vrouw nog verder gaat uitbreiden. In oktober verwachten zij hun eerste kind. De familie is ook sportief. Bij alle wedstrijden steunen ze hem langs de lijn. Beetje inschikken dus! Caifano is trots op zijn Molukse roots. Begrijpelijk dat hij de uitnodiging om te komen spelen in het Indonesisch elftal afsloeg.

Caifano acht de kwaliteit bij VVOG voldoende voor een succesvol seizoen. Het is alleen de eerste weken nog wat onwennig en nog geen ingespeeld geheel.

VVOG heeft er weer een goeie spits en een aimabel mens bij. En als we nu allemaal even oefenen op het goed uitspreken van zijn naam dan voelt ie zich snel thuis. Hij zal u belonen met zijn onweerstaanbaar mooie glimlach en handen vol treffers.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief