Kennismaken met ..... Jeroen Buitenhuis

9 Augustus 2018 / Redactie / Nieuws van het eerste

Het houdt niet op met die keien uit Amersfoort. De wind staat blijkbaar goed. Ze rollen allemaal richting Harderwijk, richting de Strokel. Nu weer Jeroen Buitenhuis, het 22-jarige voetbaltalent dat dit seizoen zijn opwachting maakt bij VVOG.

Jeroen is van huis uit Apeldoorner maar sinds een paar maanden Amersfoorter. Eerder nog een kiezeltje dan een kei, maar toch.

Zijn coming-out beleefde de kleine Jeroen bij SV Orderbos in Apeldoorn. Hij balde er van zijn 4de tot zijn 8ste levensjaar. Hij vertrok daar om in Hollywood (aan de Rijn) carrière te maken. Tot zijn 13de figureerde hij tussen de Vitesse-talenten. Deed het daarna 3 jaar wat dichter bij huis tussen de AGOVV-talenten, alvorens bij PEC Zwolle auditie te doen. Speelde in Zwolle in de A1 en Jong PEC en strikte zelfs enkele oefenwedstrijden bij het eerste van PEC Zwolle de veters van Bram van Polen. Helaas moest PEC Zwolle weer zo nodig kort voor aanvang van het seizoen een blik huurlingen opentrekken waardoor “onze” Bram zijn veters weer zelf kon gaan strikken en “onze” Jeroen de benen nam naar de profs van NEC.

Inmiddels had ie wel mooi een uitnodiging ontvangen voor het grote Jong Oranje. Daar mochten El Ghazi, Luckassen, Rayhi en Vloet nu de veters van onze held strikken.

Helaas begon het bij de profs van NEC zwaar te donderen in zijn ontluikende prof-carriere. Hij raakte geblesseerd en zou dat daarna nog veelvuldig blijven. Waar anderen tussen hun 18de en 21ste doorbraken in het betaalde voetbal, zat Jeroen thuis met zijn been omhoog. Niet een keer, maar twee keer scheurde hij zijn enkelband (dezelfde) en toen die genezen was, was het de beurt aan de meniscus die het begaf. Enigszins opgekrabbeld uit het blessureleed bleek de trein naar een prof-carriere vertrokken maar kon hij gelukkig nog net het boemeltje nemen naar de top-amateur-regionen. Dat bleek aan te komen op Ermelo Centraal..

DVS’33 was de gelukkige, maar ook daar sloeg het blessureleed opnieuw toe. De hamstring vertoonde scheurtjes (2x) waardoor de TC van DVS’33 uiteindelijk zijn contract van afgelopen jaar niet verlengde, hoewel de trainer gecharmeerd bleef van de kunsten van Jeroen.

Die kunsten vertoont hij nu - volledig gereviseerd en in topvorm- op de Strokel. Hij heeft er hartstikke veel plezier in, leuke groep, goeie sfeer, laat hem maar rollen. Hij balt weer als vanouds en was als een kind zo blij dat ie weer op de scorekaart stond met zijn doelpunt tegen HHC Hardenberg in Hierden. Zijn eerste doelpunt na zoveel ellende vierde hij als een overwinning.

Met het hernieuwde vertrouwen in eigen kunnen, zijn prachtige techniek (dank aan zijn vader die hem die van jongs af aan bijbracht), zijn volmaakte tweebenigheid en zijn (zelfs zichtbare) liefde voor het spelletje wil ie zich weer in de kijker spelen. Hij wil die bal zo graag hebben om er creatief mee te zijn en acties te kunnen maken. Daarom speelt ie graag in een team dat veel balbezit heeft. Met de huidige groep ziet hij daarvoor goede mogelijkheden. Hij heeft er heel veel zin in.

Jeroen woont in Amersfoort en studeert fysiotherapie in Utrecht. Zijn vriendin studeert in Nijmegen bestuurskunde. Samen hebben ze als hobby reizen. Ze deden eerst wat klein grut waaronder Londen, Barcelona, Valencia en Milaan alvorens het reislustig hart te verpanden aan Amerika, waar Jeroen al tweemaal uitgebreid rondreisde. Zijn favoriete club komt uit Rotterdam, zijn favoriete voetballer uit Amsterdam. Tegen Jong Willem II kwam hij hem al tegen met Jong NEC; Frenkie de Jong. Voor spelers als Jeroen komt de echte voetballiefhebber graag naar het veld.
Kijkt u maar even mee? https://www.destentor.nl/overig/kampioen-kappen-en-draaien~a1803284/


En met dank aan Mino Raiola.. ; ) https://www.youtube.com/watch?v=adqNBfYcJY8

Dat speelt dit seizoen gewoon op de Strokel! Er zijn nog enkele kaartjes…

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief