Terugblik op het seizoen 2016-2017

17 Juni 2017 / Hoofd Jeugd Opleiding / Jeugd

Op een enkel toernooitje of oefenpotje na zit het seizoen erop voor de jeugdspelers van VVOG en zijn we alweer volop bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen.

We kunnen terugkijken op een mooi seizoen met natuurlijk hier en daar ook een sportieve teleurstelling. Maar bovenal een seizoen waarin weer de voetbalbeleving en spelvreugde van de jeugdspelers op de trainingen en velden te zien was, waarbij het spelidee van het voetbal niet is verdwenen: het doelpunten maken. En dat ieder op zijn eigen niveau; prestatief of recreatief.

Ook dit seizoen hebben trainers, coördinatoren en interne scouts weer bij een groot aantal jeugdspelers een goede ontwikkeling waargenomen m.b.t. hun voetbalvermogen. De tomeloze inzet van de trainers die conform de gestructureerde aanpak en trainingsjaarplannen hebben gewerkt hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Ook waren duidelijke ontwikkelingen te zien bij de jeugdspelers die de techniektrainingen, keeperstrainingen en loopscholingen hebben gevolgd bij de voetbalacademy.

Naast de geleverde prestaties wil ik ook de mooie resultaten van een aantal jeugdteams benoemen zoals kampioenschappen van de teams JO17-3, JO17-4, JO13-7 en JG-1.

Van de jeugdselectieteams wisten in de najaarscompetitie JO13-2 en JO11-1 het kampioenschap binnen te slepen. De overige jeugdselectieteams hebben ook goed gepresteerd waarbij de resultaten behoorlijk tot goed genoemd kunnen worden, maar geen kampioenschap afgedwongen werd.

Zo behaalde ons vlaggenschip bij de jeugd JO19-1 als promovendus in de 4 e Divisie een periodetitel en werd in de nacompetitie gestreden voor promotie naar de 3e Divisie wat helaas niet is gelukt. Ondanks dat kunnen de spelers en staf van JO19-1 terugkijken op een prima seizoen. Een aantal spelers van deze talentvolle groep maakt komend seizoen hun opwachting bij de beloften. We zullen ongetwijfeld nog veel van hen zien en horen.

Ondanks veel personele problemen binnen JO19-2 kan teruggekeken worden op een verdienstelijke behaalde 6 e plaats in een competitie met veel JO19-1 teams.

JO17-1 had in het begin van het seizoen te maken met uitzonderlijk veel blessures waardoor de verwachte resultaten niet behaald werden. Gaandeweg de competitie ging dit steeds beter en aan het slot van de competitie streed JO17-1 zelfs nog mee om een periodetitel wat helaas net niet lukte. Zij eindigden op een 4e plek in de hoofdklasse.

De vele blessures bij JO17-1 hadden ook invloed op de resultaten van JO17-2. Toch is er door de mannen van trainer Wale Bankole een uitstekend seizoen gedraaid. JO17-2 beëindigde met evenveel puntverlies dan nummer 2 Hoevelaken JO17-1 in de competitie. Jammer dat de KNVB besloot de laatste thuiswedstrijd tussen VVOG JO17-2 en het zwakkere DVS’33 JO7-2 (uitwedstrijd 1-3 winst) niet door te laten gaan.

JO15-1 kende qua resultaat een wisselend seizoen ondanks dat er wel vooruitgang in de ontwikkeling bij de meeste spelers waarneembaar is. Vooral in de laatste maanden werden hier en daar wat onnodige puntjes gemorst wat er in resulteerde dat JO15-1 de competitie in de Hoofdklasse afsloot met een 8e plek. Ook JO15-2 sloot de competitie af met een 8e plek. Dit team stuitte op een aantal tegenstanders die een maatje te groot waren. Ondanks een behoorlijk aantal nederlagen bleef de sfeer goed en stond de ontwikkeling van de spelers niet stil.

JO13-1 stond dit seizoen lang bovenaan maar moest toch toezien dat Zeewolde met de kampioensschaal ervan doorging in de Hoofdklasse. Toch kan JO13-1 terugkijken op een goed seizoen waar al de eerste patronen herkenbaar werden van de beoogde speelwijze binnen de VVOG jeugdopleiding. Hetzelfde geldt voor JO13-2; de spelers van Laurens Labots wisten veelal een goede wedstrijd met verzorgd voetbal op de (kunst)grasmat te leggen. Dit resulteerde in de voorjaarscompetitie in een keurige 3 e plaats achter Zeewolde en CSV’28 nadat in de najaarscompetitie wel het kampioenschap werd gevierd.

Ook JO11-1 was in de najaarscompetitie de sterkste; in de voorjaarscompetitie kwam men niet verder dan een toch nog verdienstelijke 5 e plaats. Belangrijker is dat ook in deze leeftijdscategorie de ontwikkeling belangrijker is dan het resultaat. En die ontwikkeling was ook in dit team duidelijk zichtbaar. In het najaar had JO11-2 het moeilijk in de 1 e klasse. Ondanks dat bleef de spirit erin bij zowel de trainers als spelers. Dit resulteerde er o.a. in dat de voorjaarscompetitie werd beëindigd met een gedeeld eerste plek waarbij Sparta Nijkerk JO11-2 een iets beter doelsaldo had.

Ook bij JO11-3 en JO11-4 waren er goede voetbalontwikkelingen te zien onder de bezielende leiding van de jonge jeugdtrainers. Beide teams eindigden zowel in de najaars- als in de voorjaarscompetitie netjes in de middenmoot.

Bij onze jongste selectieteams JO9-1 en JO9-2 werden de getrainde basistechnieken en spelvormen gedurende het seizoen steeds meer zichtbaar. In het najaar kwam JO9-1 net een puntje tekort om kampioen te worden in de 1e klasse. In het voorjaar waren de tegenstanders in de Hoofdklasse iets sterker waardoor er minder wedstrijden werden gewonnen maar wel veel werd geleerd. Bij JO9-2 waren de resultaten net andersom; in de najaarscompetitie bleken veel tegenstanders te sterk in de 1e klasse en in de voorjaarscompetitie eindigde JO9-2 op een gedeelde 1e plaats in de 2e klasse, samen met Elspeet JO9-1 dat een iets beter doelsaldo had.

Aan het eind van deze terugblik is mijn conclusie dat dit een goed en leerzaam seizoen is geweest voor het overgrote deel van de jeugdspelers en uiteraard ook voor de trainers en begeleiders. Tot slot wil ik een ieder bedanken voor zijn of haar inbreng zodat elke jeugdspeler / - speelster, op welk niveau dan ook, zijn geliefde sport kon beoefenen en deze verder kon ontwikkelen.

Ik wens iedereen een fijne vakantie toe en tot volgend seizoen.

Gerrit Hup
Hoofd Jeugd Opleidingen

Lees bericht

Vorig jaar een van de beste lotenverkopers van 2019: Sietse Mazier

21-01-2020

Vorig jaar was Sietse Mazier een van de beste lotenverkopers voor de Grote VVOG Veiling.

Lees bericht

Veluwse derby VVOG-DVS '33 zaterdag 1 februari

21-01-2020

Jij komt toch ook naar VVOG?

Lees bericht

De prijswinnaars van de Grote Clubactie zijn bekend.

20-01-2020

De uitslag van de Grote Clubactie VVOG prijzen is bekend. Kijk gauw of jij prijs hebt! 

Nieuwsoverzicht Archief