De VVOG Voetbal Academie gaat vrijdag weer van start

5 September 2016 / Jeugdcommissie / Jeugd

Gerrit, Hup, onze Hoofd jeugdopleidingen, roept jeugdspelers op voor de extra trainingen op vrijdag.

Ook dit seizoen bestaat de VVOG Voetbal Academie uit vier onderdelen, te weten techniektraining, loopscholing, keeperstraining en Voetbalschool Dolfijn. De keepersschool en Voetbalschool Dolfijn zijn al aan de gang, de techniekschool begint aanstaande vrijdag.

Keepersschool

De keeperstraining is afgelopen vrijdag al gestart o.l.v. keeperscoördinator Richard Schweitz en keeperstrainer Arend Vlieger. Arend Vlieger wordt hierbij ondersteund door een aantal assistenten.

Techniekschool

De techniektrainingen hebben een duidelijk doel; we willen spelers technische vaardigheden aanleren, die ze kunnen toepassen op het veld. De trainingen zijn dan ook gericht op de belangrijkste aspecten van techniek: snel voetenwerk; kappen/ draaien; schijnbewegingen; passen & trappen en coördinatie. De modules worden gegeven in kleine groepen, aangepast aan de leeftijd en het niveau van de jongens en meisjes.

De trainingen van de techniekschool zullen gegeven worden door Henk Drost en Marco Roelofsen.

Henk heeft een voetbalverleden bij VVOG, Go Ahead Eagles, Heracles, Sparta Nijkerk en vv Hierden. Henk is o.a. hoofdtrainer geweest bij Go Ahead Kampen, ASV Dronten, Zwart-wit 63, FC Horst en VVOG. Als jeugdtrainer is Henk werkzaam geweest bij Sparta Nijkerk, Hierden en VVOG. Verder is Henk Hoofd jeugd opleiding bij VVOG geweest en vervult die rol nu bij vv Hooglanderveen.

Marco heeft een voetbalverleden bij VVOG, FC Twente, SC Heerenveen en PEC Zwolle. Hij heeft meer dan 500 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Als jeugdtrainer is Marco actief bij o.a. VVOG, PEC Zwolle, en Vitesse geweest. Verder heeft hij jong PSV en Heerenveen getraind en is hij voor een korte periode ad interim trainer bij PEC Zwolle en VVOG geweest. Momenteel is hij trainer van hoofdklasser Sparta Nijkerk.

De loopscholing is dit seizoen als apart onderdeel geïntegreerd in de techniektraining. De techniektraining bestaat dit seizoen uit een viertal modules ( 2 voor en 2 na de winterstop) waarvoor inschrijving noodzakelijk is.

Na afloop van een module (5 trainingen en een inhaaltraining) ontvangen de deelnemers/-sters een certificaat. De techniektraining (inclusief loopscholing) is voor de spelers / speelsters van JO9, JO11, JO13, JO15 en MO15.

De eerste module van de techniektraining start vrijdag 9 september al. Schrijf je in door een mail te sturen naar jeugdcommissie@vvog.nl of kom vrijdag naar de training en schrijf je ter plekke in.

 

 

De loopscholing wordt evenals vorig seizoen weer geleid door looptrainer Hessel Lodder en zijn assistente Maud.

Het doel van de VVOG Voetbal Academie is om de jeugdvoetballers/-sters van VVOG onder deskundige begeleiding kosteloos een kans te geven hun individuele voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen in een plezierige en veilige omgeving, ieder op zijn of haar niveau.

Waar en wanneer

De loopscholing, voetbal- en keepersschool vinden op vrijdag plaats op de kunstgrasvelden bij VVOG.
De tijden zijn:
 

Voetbalschool 17.00 – 18.00 uur voor JO9 en JO11
  18.15 – 19.15 uur voor JO13, JO15 en MO15
Keepersschool 18.00 – 19.00 uur voor JO11 t/m JO15. MO15 en eventueel JO9-1, JO9-2 en JO9-3
  19.00 – 20.00 uur voor JO17, MO17 en JO19
Voetbalschool Dolfijn Zaterdag van 10.00 – 11.00 voor de Dolfijnen en Orka’s
  Woensdag van  13.30 – 14.30 alleen voor de Orka’s 

De exacte periodes waarin de loopscholing, voetbal- en keepersschool worden gegeven worden nog bekend gemaakt. Vanaf 24 maart 2017 kunnen alle 2e jaars JO9 keepers meedoen aan de keeperstraining.

Klik hier voor meer informatie over de VVOG Voetbal Academie

Lees bericht

Help je ons dit jaar ook (weer) mee?

16-01-2020

Nog een paar weken en dan is de grote VVOG Veiling weer. Op 13 maart worden er weer mooie prijzen geveild en hopen we weer een beetje dichterbij de realisatie van de nieuwbouwplannen te komen.

Lees bericht

Deze week is Philip IJzerman de Pupil van de Week

16-01-2020

Deze week is Philip IJzerman de Pupil van de Week

Lees bericht

Win € 500,- met Cabrio-schieten tijdens de DVS'33 derby

16-01-2020

Doe mee aan de actie 'CABRIO-SCHIETEN' van VVOG tijdens de derby op 1 februari aanstaande en win € 500,- !

Nieuwsoverzicht Archief