E- en F - pupillen fluiten ?!

9 Oktober 2014 / Scheidsrechterscommissie / Scheidsrechterszaken

Veel van onze spelers mogen onze E- en F-teams fluiten. Dan rijst vanzelf de vraag : welke afwijkende regels gelden ?

* Spelbegin: Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld. De tegenpartij moet een afstand van 5 meter in acht nemen.

* Buitenspel: De buitenspelregel is niet van toepassing.

* Strafschop: Slechts bij hoge uitzondering: de afstand is acht meter. (F-pupillen gebruiken hun handen ter bescherming: niet bestraffen). Als een werkelijke doelkans door overtreding (opzet) wordt ontnomen, dan kan dit leiden tot een strafschop.

* Terugspeelbal: In het pupillenvoetbal is het voor 7-tallen toegestaan dat de keeper een terugspeelbal in zijn/haar handen mag nemen.

Achterballen en hoekschoppen

De doelman mag achterballen in het spel brengen door middel van werpen of uit de handen schieten. Het hinderen van de doelman is niet toegestaan.

Hoekschoppen worden genomen als „halve corners‟. Dat wil zeggen: vanaf een door de scheidsrechter te bepalen punt, halverwege de hoekvlag en de dichtstbijzijnde doelpaal.

Vrije schop

Bij F- en E-pupillen worden alle overtredingen bestraft met een directe vrije schop, waarbij de tegenstanders op een minimale afstand van 5 meter staan. 

Inworp

De spelers nemen deze op normale wijze. Foutief genomen inworpen moeten zij - in principe - overnemen. 

Tenslotte

De E speelt 2 x 25 minuten. De F spelen 2 x 20 minuten

Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van de spelleider c.q. scheidsrechter. Hij of zij kan maar één bedoeling hebben en dat is de jongens of meisjes zoveel mogelijk laten voetballen. Op het speelveld mogen zich alleen de spelers en de scheidsrechter bevinden. Coaches, begeleiders en anderen mogen zich dus niet tijdens de wedstrijd tussen de spelers begeven. Ook de middenlijn is verboden gebied voor leiders en anderen.

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief