Voorbeschouwing Hoofdklasse C 28 september 2013

26 September 2013 / Redactie / Algemeen

De competitie is drie wedstrijden onderweg. Flevo Boys en SC Genemuiden zijn de twee koplopers, die al hun wedstrijden wisten te winnen. Bij Drachtster Boys en Staphorst, staat de punten teller nog op nul.

VVOG behaalde een moeizame maar verdiende overwinning (1-0) op Drachtster Boys. Pas in de 73e minuut wist VVOG de verdiende treffer te scoren. Reinier Romkes, de uitblinkende doelman van VVOG wist met enkele spectaculaire reddingen in de laatste minuten, de overwinning veilig te stellen. Lennard van den Brink hield aan het duel twee gebroken ribben over. Kort na de rust kwam hij in botsing met Aziz Geyik die met zijn elleboog inkwam.

Flevo Boys behaalde een gemakkelijke overwinning op het zwakke AZSV. De uitslag 5-1 was niet eens geflatteerd.

Ook SC Genemuiden behaalde met 3-0 de volle winst op een overigens goed meevoetballend DETO. De voorwaartsen van SC Genemuiden waren duidelijk scherper dan de collega’s van DETO, die weigerden een aantal uitstekende scoringskansen te benutten. Bovendien bleek de uitblinkende doelman Albert Flier van SC Genemuiden een grote sta in de weg voor DETO.

Harkemase Boys leed zijn eerste nederlaag. De Friezen zagen WHC met de volle (1-2) winst richting Wezep vertrekken. Harkemase Boys vergat het verkregen overwicht in de eerste helft om te zetten in meer doelpunten dan de 1-0. WHC kwam in de tweede helft sterk terug. De gelijkmaker in de 88e minuut uit een strafschop en de beslissende treffer in blessuretijd bracht WHC de verrassende 2-1 winst.

Het tot nu toe tegenvallende ACV incasseerde de eerste nederlaag tegen een degelijk voetballend CSV Apeldoorn. De overwinning (1-2), van CSV Apeldoorn was meer dan verdiend en bracht de ploeg op een derde plaats in de stand, kort achter de twee koplopers.

Berkum behaalde niet zonder geluk de eerste overwinning (2-1) op Go Ahead Kampen. Berkum mocht niet mopperen over de uitslag. Go Ahead Kampen was de betere ploeg maar de beloning bleef uit.

Een tot nu toe falend Staphorst leed in Wierden bij SVZW alweer zijn derde opeenvolgende nederlaag. SVZW speelde zonder tot het uiterste te gaan het onmachtige Staphorst naar een regelmatige 3-0 nederlaag.

Speelronde 4  (eerste periode)

DETO TWENTERAND - VVOG

Voor VVOG staat de uitwedstrijd tegen DETO Twenterand op het programma. Het vernieuwde DETO is na een leerzaam jaar in de hoofdklasse weer terug in de hoofdklasse. De selectie van DETO is ten opzichte van vorig seizoen sterk gewijzigd. Vincent Bilanovic,  Augien Aslan, Mark Smelt , Alper Göbel en Jelmer Rumathe vertrokken naar andere clubs, terwijl Ferdi ter Avest (Staphorst), Patrick Jansen (CSV Apeldoorn) en Semol Souhuwat (WHC), hun heil zochten bij andere hoofdklasser. Martin Schepers, Koen Roelofs en Peter Wiltvank besloten in een lager elftal te gaan spelen.

De technische staf van DETO, zorgde met een aantal nieuwe aanwinsten voor een ijzersterke selectie. Peter Reekers (AGOVV), Stef van der Velden (Quick’20), Tom Prumers (SVZW), Appie Altunbas (HSC’21), Edwin Landeweerd (Rigtersbleek), Qays Shayesteh (Glanerbrug), Mike Schoonheim (Unicum), Jordy Harms (Voorwaarts) en Lesley Nahrwold (Glanerbrug) zijn de aanwinsten, die er voor moeten zorgen, dat DETO weer terugkeert naar de topklasse.

DETO opende het seizoen met een 2-0 nederlaag bij Harkemase Boys en dat was een tegenvaller. De daarop volgende thuiswedstrijd werd niet geheel verdiend, van het sterke SVZW, verrassend met 1-0 gewonnen. Zaterdag j.l. echter was de 3-0 nederlaag bij SC Genemuiden geheel onverdiend. DETO speelde een prima wedstrijd in Genemuiden, was ook de sterkere ploeg, maar vergat de vele scoringskansen te benutten. De uitgekookte spitsen van SC Genemuiden wisten, geheel tegen de verhouding, wel drie maal het net te vinden.

VVOG kan rekenen op een gemotiveerde tegenstander. Bij DETO heerst tevredenheid over het vertoonde spel in de inzet van het team. De beloning, het verzilveren van de scoringskansen, is de ploeg tot nu toe nog niet erg gegund. Het wordt zaterdag een belangrijk treffen. Bij winst en dat geldt voor beide ploegen, wordt de beloning, een plaats in enigszins rustiger vaarwater.

CSV APELDOORN – FLEVO BOYS

De absolute topper deze middag. Mede koploper Flevo Boys behaalde twee grote overwinningen op eigen veld, 6-2 en 5-1 resp. tegen Staphorst en AZSV. De uitwedstrijd tegen WHC werd niet zonder geluk met een benauwde 4-3 winst afgesloten. CSV Apeldoorn op eigen veld (winst op AZSV 3-1) zal een moeilijke kluif worden voor de koploper. Flevo Boys heeft het doorgaans heel moeilijk met CSV Apeldoorn. Als CSV Apeldoorn de gemakkelijk scorende spitsen van Flevo Boys in toom weten te houden zit er winst in voor de thuisclub.

STAPHORST – SC GENEMUIDEN

Zaterdag de derby Staphorst – SC Genemuiden. De ongeslagen medekoploper komt met groot vertrouwen naar Staphorst. De ploeg “draait” goed en komt gemakkelijk tot scoren.
Het puntloze Staphorst, doorgaans moeilijk te bestrijden op eigen veld, zal er alles aan doen om de eigen negatieve spiraal te gaan ombuigen. De kans op succes tegen SC Genemuiden zal echter niet groot zijn en een vierde nederlaag lijkt er aan te komen.

WHC – SVZW

Het vertrouwen in eigen kunne zal flink zijn toegenomen bij WHC, na de overwinning bij Harkemase Boys. SVZW, één van de kampioenskandidaten, kan op een warm onthaal rekenen op Sportpark Mulderssingel. SVZW verloor zijn enige uitwedstrijd onverdiend met 1-0 bij DETO. Een tweede “uit “ nederlaag voor SVZW zal wat te ver gaan maar een gelijkspel behoort tot de mogelijkheden voor WHC.

AZSV - HARKEMASE BOYS

AZSV wacht nog op zijn eerste overwinning. Na het bezoek van Harkemase Boys blijft AZSV nog even wachten op die eerste driepunter.

GO AHEAD KAMPEN - ACV

Beide ploegen verloren j.l. zaterdag hun wedstrijd. De resultaten van ACV komen niet overeen met de plannen die de ploeg heeft deze competitie. De achterstand op de koplopers is na drie wedstrijden al opgelopen tot vier punten. Go Ahead wil naar een betere  plaats in de competitiestand en gaat zaterdag op Sportpark Middenwetering,  ACV het leven zo zuur maken, dat die achterstand van ACV tot de koplopers,  niet minder gaat worden. Een kleine overwinning voor de thuisclub.

DRACHTSTER BOYS – BERKUM

Bij Berkum draait het nog niet zoals gewenst. Drachtster Boys is een moeilijk te bespelen tegenstander. Het zal er stevig aan toegaan in Drachten en het zou niet verbazen indien Drachtster Boys de eerste punt(en) gaat binnenhalen.

 

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Lees bericht

Kafumba Cherif naar VVOG

14-04-2024

Kafumba Cherif speelt vanaf aankomend seizoen voor VVOG.

Lees bericht

Nieuws over de staf van VVOG O23

12-04-2024

Zoals bekend zal VVOG gaan starten met VVOG O23 en wordt Egbert Kragt hier de hoofdtrainer van.

Nieuwsoverzicht Archief