Een avond vol met passie

8 September 2013 / Redactie / Sponsors

Waarde lezer. Ik zal u vertellen wat passie is. Wilt u mij maar volgen ?

Stel, ik vraag u "Wat is Passie". U zegt dan: Tsja, tsjonge, tsjonge, ja. Passie zei je toch hè. Ik verlos u. Kom met mij mee en ik vertel u wat passie is.

Een gewone woensdag. Ik neem mij voor toch de komende dagen -als ondernemer zijnde- weer eens wat te gaan verdienen na uren van hobbymatige activiteiten voor een zekere club die niet ophoudt te vertellen dat we toch zo'n gezellige "voetbalfamilie" zijn. De pot verwijt niet alleen de ketel maar raakt ook snel leeg. Gezwind dus naar de klant, althans dat was het plan. Dan slaat de paniek toe. Was het niet zo, dat zaterdag de competitie begint en dat dan alle 120 sponsorpakketten uitgereikt moeten zijn. Anders kunnen die mensen er niet in. Was het ook niet zo, dat ze dat vandaag dus moeten hebben. Hoe zo werk, hobby here I come en hetzelfde treft ook mijn vrouw. Gans de dag werken wij ons zeven slagen in de rondte: begeleidende brief, plaketikketen, verdarrie, die rotprinter, VIP passen, oh ja, badges voor vanavond. Dick belt: kan jij nog even paling halen voor Joost en oh ja ook nog een ballenpomp. In de verwarring roep ik : moet die op lucht ?. Hoe wou je het anders doen vraagt t'ie. Heel grappig dus. Tsja nou hoor ik het ook mezelf zeggen, wat een oen. Ik -en met mij mijn vrouw- krijgen het zeer warm !. Kijk mensen, dat is nou....Ik hoor u denken...STOM...en dat is ook zo maar ik noem het passie. En mijn goede vriend Gert van Lunteren heeft gezegd dat later -als ik voor die grote poort sta, dat ik daar dan in mag. En Gert kan het weten want die heeft daar nog wat verzekeringen lopen.

Volgend voorbeeld van passie. De "Aftrap 2013-2014" van de VVOG businessclub afgelopen woensdag. Baas Joost Fraanje, van de broekhuisgroep is een visionair, een ziener. Die gaat niet eerst doen, die gaat eerst nadenken en dan niet in de eerste plaats over geld verdienen (wat volgens velen trouwens ook als stom wordt ervaren). Maar ik waardeer zeer dat hij eerst nadenkt over de vraag wat de kernwaarden zijn voor het bedrijf en dat daar niet het geld maar de mens voorop staat. Niet voor niks heeft hij zijn galerie (want ik noem dat geen showroom) volhangen met kunst geïnspireerd door die andere grote ziener Leonardo Da Vinci. En wat te denken van z'n uitspraak dat er nog nooit iemand bij Broekhuis ontslagen is vanwege krimp. Ik zie het terug in het enthousiasme van de "Broekhuis crew". Daar zitten dus automonteurs bij die met pensioen zijn en dan als gastheer of als kok nog op een leuke manier bij de zaak zijn betrokken. Dat is nou passie.

Ik geef u nog een voorbeeld. Op diezelfde avond stond daar Peter Sitsen met een pino-petje op trots te zijn op zijn wijnen. Peter Sitsen, vraagt u?. Ja, Peter Sitsen, gewerkt bij het Nonnetje en andere u beslist bekende en geweldige etablissementen en toch dacht hij: Ik volg mijn hart, ik ga iets beginnen met wijnen. In deze tijd mensen, 't valt niet mee toch. Toch doen, volhouden, creatief zijn, mensen opzoeken. We gaan 'm nog een keer uitnodigen. Maar, waarde lezer, is dat nou passie of niet ?

Laatste voorbeeld en dan stop ik er ook mee. Sef Vergoossen. Overal op de wereld geweest, raslimburger dus wat doe je überhaupt in Harderwijk zou ik denken (naar later bleek, is hij er door Dick W.A. Maes Broekema op een charmante wijze "ingeluisd"). Beroemd trainer. Van hem zul je niet horen "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom". Hij zegt simpel en helder: RESPECT? dat begint bij je zelf, je toont respect. Voor iedereen, ook en juist voor de wasvrouw, want iedereen moet op een respectvolle manier zijn werk kunnen doen. Velen met mij in die zaal raken naar mate hij verhaald, meer en meer geboeid. Het wordt een bijzondere avond, gevuld met passie. En deze generatie dan, vraag ik zo nonchalant mogelijk (er moet toch tenminste iemand een vraag stellen, dacht ik nog) . Deze generatie, zegt Sef, is zeer zeker net zo respectvol. Grote verschil is dat je "vroager" niet naar het waarom durfde te vragen en dat is nou heel gewoon. Wat een kerel. We want Sef, we want Sef.

Waarde lezer, ik dacht bij mezelf, dit moet ik toch gewoon even aan u kwijt. Bent u het zat ?. Geneer u niet en bericht het mij dadelijk dan stop ik subiet mijn activiteiten, draag mijn zwaar lot en ga weer ...geld verdienen.

Oh ja, we hebben ook nog leuke foto's. Het bekijken waard zou ik zeggen want bij sommige zit er een luchtje aan.

Aftrap VVOG Business club

Foto's van de Aftrap van de VVOG Businessclub op woensdag 4 september 2013 bij gastheer Broekhuis vestiging Harderwijk

Lees bericht

Loten verkopen voor onze nieuwe kleedkamer, tribune en een nieuwe ruimte voor de sponsoren

20-02-2020

We hebben nieuwbouwplannen en daar is geld voor nodig.

Lees bericht

Ook een jaar lang gratis in de TINQ Fiat rijden?

18-02-2020

Ook dit jaar biedt TINQ weer een jaar lang gratis rijden in de TINQ Fiat aan.

Lees bericht

Verkoop en inleveren boekjes nieuwbouwloterij

13-02-2020

Doe mee en maak ook kans op mooie prijzen. Steun je vereniging voor de realisatie van de nieuwbouw.

Nieuwsoverzicht Archief