Voorbeschouwing VVOG Harkemase Boys en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C

2 Mei 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Het is zowel bovenin als onderin D-day, we gaan de spannende ontknopingen op de voet volgen en natuurlijk genieten van onze kanjers.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE  C 4 mei 2013

UPDATE
Het inhaal programma van j.l. zaterdag bracht niet de verwachte  beslissing(en).
ONS Boso dacht de kampioenstitel van de hoofdklasse C te gaan ophalen op sportpark De Bosk bij Harkemase Boys maar het feestje werd ruw verstoord door de Harekieten.
ONS Boso Sneek droop teleurgesteld, na een 3-2 nederlaag, af richting Sneek en moet zaterdag in de herkansing op eigen veld tegen DVS’33 proberen de nog ontbrekende twee punten binnen te halen om de titel alsnog te veroveren.
Harkemase Boys deed goede zaken door de 3-2 overwinning op ONS Boso Sneek.
Winst in deze Friese derby is natuurlijk heel mooi, maar veel belangrijker voor de ploeg waren de drie punten, om verder afstand te nemen van de P/D nacompetitie.
De degradatie kandidaten NSC en Nunspeet bakten er in Nijkerk niet veel van.
Het armetierige duel eindigde uiteindelijk in een 1-0 winst voor de Nunspeters.
NSC vergat zich door een eventuele winst boven Flevo Boys te nestelen voor een plaats in de P/D nacompetitie.
Nunspeet hield zich door de winst nog vast aan het heel dunne draadje, om ook nog de P/D nacompetitie te kunnen bereiken.
De twee resterende wedstrijden worden voor beide ploegen super belangrijke duels.

SPEELRONDE 25 (3e periode)

Met nog twee wedstrijden voor de boeg blijft het spannend in de hoofdklasse C.
Er zal door een aantal ploegen met een schuinoog worden gekeken naar de verrichtingen van ONS Boso Sneek, na de misstap van j.l. zaterdag tegen Harkemase Boys.
Komt er nog zo’n misser van ONS Boso Sneek dan kan dat gevolgen hebben voor de titelstrijd en ook voor de race naar de derde periodetitel voor een aantal gegadigden. In de onderste regionen blijft het ook spannend. Er zijn nog zes punten te behalen voor de ploegen in nood.
De posities van Nunspeet en NSC zien er vooralsnog somber uit voor de rechtstreekse degradatie. Flevo Boys, WHC en ook nog HZVV voelen zich ook niet gelukkig met hun plaatsten in de competitiestand.

De wedstrijden:

VVOG – HARKEMASE BOYS  (Harkemase Boys – VVOG 2-1)
Harkemase Boys is nog niet helemaal verzekerd van een plaats in de hoofdklasse voor het volgend seizoen. Gezien het aantal punten van de Friezen is dat min of meer theorie. Voor VVOG biedt de laatste competitie wedstrijd, op de eigen Strokel, de mogelijkheid, zich te revancheren voor de ongelukkig geleden nederlaag op sportpark De Bosk in Harkema.
De laatste competitie thuiswedstrijd met een overwinning zou een mooi thuis slot akkoord zijn.

ONS BOSO SNEEK – DVS’33  (DVS’33 – ONS Boso Sneek 2-2)
De voetbal show in Ermelo van DVS’33 tegen ONS Boso Sneek eindigde in een gigantische anticlimax voor de Ermeloërs. Twee minuten voor het eindsignaal stond er nog 2-0 op het scorebord van de thuisclub.
Met behulp van de scheidsrechter, die in de 88e minuut een vermeende handsbal (nee dus) binnen de “zestien “ van Edmund Mijnheer bestraftte met een strafschop en een rode kaart. Sandor van der Heide verzilverde het cadeautje en in de vijfde minuut (??) van de blessure tijd scoorde Chris de Wagt ook nog eens de gelijkmaker 2-2.
DVS’33 en de scheidsrechter waren na afloop geen vrienden. ONS Boso Sneek zal aan het op revanche beluste DVS’33 geen gemakkelijke opponent krijgen a.s. zaterdag. Het kampioensfeest dat j.l zaterdag geen doorgang vond door dwarsligger Harkemase Boys zou best eens opnieuw moeten worden uitgesteld.

SVZW – STAPHORST  (Staphorst – SVZW 1-4)
SVZW, op eigen veld nog ongeslagen, gaat voor de volle winst tegen Staphorst en blijft met een schuin oog kijken naar de verrichtingen van ONS Boso Sneek tegen DVS’33. Je weet maar nooit, denkt men in Wierden.
Staphorst, met de minst gepasseerde verdediging in “C” zal, wil het blijven hopen op de derde periode titel, voor de volle winst moeten gaan. Staphorst verloor op eigen bodem, het eerste duel tegen SVZW kansloos met maar liefst 4-1. Staphorst gaat voor de winst, wil revanche voor die 4-1 nederlaag en de drie punten om in de strijd te blijven voor de derde periodetitel. Het wordt een handen warmer in Wierden.

BERKUM – WHC ( WHC – Berkum 0-3)
Ook Berkum is nog in volle strijd verwikkeld om de derde periodetitel. WHC vecht tegen degradatie of de P/D/ nacompetitie.
Berkum is de beter voetballende ploeg en zal zich niet laten verrassen door WHC. M.a.w. de punten blijven op sportpark De Vegtlust in handen van de thuisclub en blijft WHC in de degradatie problemen.

NSC - ACV  (ACV – NSC 3-2)
ACV is al zeker van de nacompetitie om een plaats in de topklasse.
NSC moet er maar niet op rekenen dat de Assenaren de verre reis naar Nijkerk gaan ondernemen om met een nederlaag terug te gaan naar Drenten. De nederlaag kan zelfs fataal worden voor de Nijkerkers.

FLEVO BOYS – SPARTA NIJKERK  (Sparta Nijkerk – Flevo Boys 2-0)
Het wordt er op of er onder voor Flevo Boys. Met steun van het eigen thuispubliek zal de ploeg van trainer Wiljan Mossing tot het “gaatje” moeten gaan om niet in de eerste klasse te gaan belanden. Winnen is het enige wat telt voor Flevo Boys.
In Nijkerk behaalde Sparta een 2-0 overwinning op een overigens, toen weinig geïnspireerd Flevo Boys. Het was voor Sparta een overwinning, na een reeks van zes wedstrijden, die maar één schamel puntje hadden opgeleverd. Sparta, zou bij een overwinning en gunstige uitslagen, nog een heel kleine kans hebben op het behalen van de derde periodetitel. Kan dus nog een spannend duel worden in de polder met een kleine overwinning voor de
thuisclub.

HZVV – NUNSPEET  ( Nunspeet – HZVV )
Nunspeet kreeg in de thuiswedstrijd een pak rammel met maar liefst met 5-1 van de Hoogeveners. De nood is hoog bij de Nunspeters. Alleen een overwinning zou de reddingsboei nog kunnen betekenen voor Nunspeet. HZVV kan bij een overwinning, zich volgend seizoen, zo goed als zeker verzekeren van een plaats in de hoofdklasse. Het zal er spannend aan toegaan op sportpark Bentinckpark, met als uiteindelijke winnaar HZVV en valt helaas het doek voor Nunspeet.
 

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Lees bericht

Zaterdag is Talha Gündogan pupil van de week!

21-03-2024

Zaterdag 23 maart is Talha pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - SDV Barneveld.

Nieuwsoverzicht Archief