Geslaagde wintertoernooien van de jeugd

21 Januari 2013 / Jeugdcommissie / Jeugd

In de Kerstvakantie waren er weer voetbalactiviteiten voor onze eigen jeugdteams georganiseerd, onderlinge toernooien die goed bezocht werden.

Het eerste deel van het traditionele Ome Jan Bouquettoernooi werd gespeeld in sportzaal Stadsweiden. Op donderdag 27 december was de vroege ochtend (vanaf 9.00 uur) voor de F1 t/m F6. De spelers waren door elkaar gemixt in teams van 5 spelers die vernoemd waren naar Nederlandse topclubs. Er werd met veel inzet gespeeld en het bleef spannend tot het eind.  Vanaf 11.00 uur mochten de F8, de F-League en de Dolfijntjes aantreden. Ook hier verliep het toernooi vlekkeloos: voor veel spelers is voetbal relatief nieuw en de scheidsrechters waren meer bezig met het uitleggen van de spelregels dan met handhaving er van, maar dat iedereen plezier beleefde was wel duidelijk. De teams waren vernoemd naar buitenlandse topclubs en Arsenal werd de winnaar.

 

Een dag later streek Ome Jan Bouquet neer in zaal De Bogen in Drielanden, voor de E-teams. Om 9.00 uur traden de E5 t/m E9 aan, en ook hier ging het om gemixte teams, 5 tegen 5. Alle teams speelden twee keer tegen elkaar zodat iedereen veel aan de bak kwam. De onderlinge verschillen waren niet zo groot, vandaar dat het spannend bleef tot de laatste speelrondes. Uiteindelijk won het team van Barcelona. Vanaf 11.45 uur was de beurt aan de E1 t/m/ E4. Waar er 's-ochtends veel individuele acties te genieten waren geweest viel nu vooral op dat er meer werd samengespeeld. Ook nu weer aantrekkelijke en spannende wedstrijden, maar het werd al snel duidelijk dat Feyenoord hier wat beter presteerde dan de andere teams: 5 keer winst en 3 gelijke spelen zorgden voor de toernooiwinst en de eeuwige roem

Op beide dagen kregen de spelers een vaantje als aandenken.

En tot slot werd op zaterdag 5 januari op onze kunstgrasvelden voor de tweede keer het C- en D- wintertoernooi gehouden, 7 tegen 7 op een half veld. Vorig jaar nog voorafgaand aan het Oliebollentoernooi, maar dit jaar op een eigen dag. Veel deelnemende teams waren er in geslaagd om ook een ouderteam samen te stellen. De ochtend was voor de D-pupillen. Door wat haperingen werd er iets te laat gestart, maar de wedstrijden verliepen daarna probleemloos. Dit keer geen gemixte teams maar iedereen speelde met zijn eigen teamgenoten. Natuurlijk probeerden de ouderteams van de kinderen te winnen maar dat bleek nog best lastig, en waar het lukte kon dit wel eens de laatste keer zijn. Vanaf 12.00 uur waren de C-teams aan de beurt, en ook hier veel ouderteams. Helaas lukte het niet alle C-teams om een zevental op de been te krijgen. Er werd fanatiek gestreden maar uiteindelijk bleek de Olympische gedachte te overheersen: meedoen was belangrijker dan winnen. Na een middag met veel voetbalplezier was de overheersende gedachte dat dit voor herhaling vatbaar is. De winnaars konden rekenen op een warme hand van de toernooileiding.

Drie geslaagde toernooien die deels al een traditie zijn (Ome Jan Bouquet) of het maar snel moeten worden (C en D). Wordt ongetwijfeld volgend jaar herhaald

Dank aan alle deelnemers, maar zeker ook aan de mensen die dit mogelijk maakten: scheidsrechters, toernooicommissie en toernooileiding, begeleidende ouders, kantinemedewerkers etc.

De Jeugdcommissie

Lees bericht

Benieuwd wat je kunt winnen met de loterij?

22-02-2020

Neem een kijkje bij de prijzen!

Lees bericht

Nieuws van Thomas Vossebelt

21-02-2020

Menigeen zag Thomas Vossebelt uitvallen in de derby tegen DVS’33. En iedere rechtgeaarde VVOG’er weet dat een Vossebelt niet zomaar het veld afgaat (en al helemaal niet tegen onze buren).

Lees bericht

Selectienieuws: Hop gaat, Randy verlengt

20-02-2020

Helaas is de technische commissie er niet in geslaagd om Jan-Jurriën Hop te behouden voor VVOG.

Nieuwsoverzicht Archief