Gelijkspel tegen Flevo Boys voelt toch wat katterig aan

14 Oktober 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG had nog maar weinig gewonnen bij Flevo Boys maar had dat op basis van werklust en inzet gisteren zeker verdiend. Het bleef steken op 1-1.

VVOG moest zaterdag de uitwedstrijd spelen tegen het altijd lastige Flevo Boys. VVOG is niet zo vaak met de punten uit Emmeloord vertrokken. De hele wedstrijd overziende had VVOG vandaag het meeste recht op de overwinning.  De eindstand was uiteindelijk al bij de rust bereikt namelijk 1-1.

VVOG startte in praktisch dezelfde formatie als de thuiswedstrijd van vorige week tegen ONS Sneek. Alleen Dennis van Vuuren was weer hersteld van zijn blessure en hij nam de plaats in van Kerim Tasdan die wegens prettige privé omstandigheden niet van de partij kon zijn.

Het eerste deel van de wedstrijd was voor Flevo Boys. VVOG liet hen het initiatief. Dit leverde in de eerste twintig minuten kansen op voor Jarno van der Wal en Arjen Nijboer. De VVOG defensie was met name in de eerste helft niet goed ingesteld op deze Nijboer waardoor hij veel te veel aan voetballen toekwam. De 1-0 kwam dan ook niet geheel onverwachts. Van der Wal kon op randje buitenspel doorgaan zonder dat deze aangepakt werd en liet Reinier Romkes kansloos. 1-0.

Er volgde een periode dat VVOG de bal op het gladde veld niet goed in de ploeg kon houden. In de 29e minuut komt VVOG echter verrassend langszij. Een diepe bal werd half weggewerkt door een Flevo Boys verdediger. Rik Boersma pikt de bal goed op en geeft voor aan Jeremy de Graaf die de 1-1 binnenschoot. Vanaf dat moment zat VVOG al beter in de wedstrijd. Arjen Spaan kreeg nog geel van de uitstekend fluitende scheidsrechter Wijma na een overtreding op Sam Doeve.

In de rust was Dada Bugera achtergebleven in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Rocco Keizer. In de tweede helft was er maar één ploeg die voetbalde en recht had op de overwinning en dat was VVOG. Kansen waren er  genoeg maar de bal wilde er niet in. Een afstandschot van Lennard van den Brink had beter lot verdiend. Conditioneel zat VVOG beter in elkaar dan Flevo Boys. Trainer Dwight Lodeweges wisselde nog Hein Kort en John Martens voor de weer veel kilometers  makende Rik Boersma en Tim Brockhoff (wat maakt deze jongen stappen voorwaarts). Flevo Boys probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken en voor gevaar te zorgen bij het VVOG doel. De VVOG defensie gaf echter niets meer weg. Veelzeggend was dat Reinier Romkes in de tweede helft maar één keer handelend moest optreden. In de slotfase kreeg Lars Kerver nog een grote kans maar hij schoot voorlangs. Flevo Boys mocht uiteindelijk het meest tevreden zijn met dit resultaat. VVOG kreeg twee punten te weinig. Scoren hoort echter bij een wedstrijd wil je deze winnen.

22           1-0         Jarno van der Wal

30           1-1         Jeremy de Graaf

Geel:                    Jeroen de Groot, Arjen Spaan ( Flevo Boys)

Opstelling V.V.O.G.:

Reinier Romkes

Lennard van den Brink, Martijn Duits, Dennis van Vuuren, Niels Nijveld

Sam Doeve, Tim Brockhoff (83/John Martens),Rik Boersma(79/Hein Kort)

Lars Kerver, Dada Bugera(46/Rocco Keizer),Jeremy de Graaf

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.