VVOG laat oude Zuiderzee-sfeer herleven

21 Juni 2012 / Bestuur VVOG / Algemeen

Handel, visserij, voetbal en de concurrentie om de beste willen zijn. Met de ZuiderZeeCup wil VVOG de sfeer van de historische derby's tussen voetbalclubs uit vissersplaatsen aan de voormalige Zuiderzee laten herleven.

Met het tweedaagse voetbaltoernooi, dat plaats vindt op 8 en 11 augustus op sportpark De Strokel, beoogt VVOG de club en Harderwijk meer aan elkaar te verbinden en op de landelijke voetbalkaart te zetten.

Voor de eerste editie hebben de hoofdklassers Huizen en VVOG en de eersteklassers Urk en Go Ahead Kampen hun deelname toegezegd. Tijdens Aaltjesdag, de opening van het toeristenseizoen in Harderwijk, vond de loting plaats in de voormalige scheepswerf Veluvia. Huizen werd gekoppeld aan Go Ahead Kampen, VVOG speelt tegen Urk.

“We willen een toernooi organiseren dat zich niet alleen door voetbal onderscheidt, maar ook door de entourage”, vertelt Reijer Roelofsen, voorzitter van de Vrienden Stichting VVOG. “Het sportpark wordt met netten aangekleed en verder gaan we vis roken en bakken, spelen er dweilorkestjes en is er entertainment met een zanger. Er moet een gezellig ‘Zuiderzeesfeertje’ ontstaan. Voor de jeugd zijn er allerlei activiteiten op het Covebo Kidsplein.”

“We willen het goed doen en streven naar een toernooi van een kwalitatief hoog niveau”, vervolgt Roelofsen. “Daar hoort ook aantrekkelijk prijzengeld bij. Het geld dat we overhouden is bedoeld om een bijdrage te leveren om VVOG op hoofdklasseniveau te houden.”

De organisatie heeft een herkenbaar concept neergezet. “Het zaterdagvoetbal is aan de boorden van de Zuiderzee ontstaan. De competitie tussen de vissers wie de meeste vis ving, is doorgetrokken naar het voetbal.  Daar willen we heel duidelijk aan vasthouden en daarom nodigen we alleen clubs uit (voormalige) vissersplaatsen uit, die de afgelopen veertig jaar naam en faam hebben opgebouwd.”

Ook VVOG behoort tot dit selecte gezelschap. “Het gedenkwaardige elftal dat in ’69 algeheel landskampioen is geworden bestond uit veel ‘Harderwiekers’. Die gaan wij op zaterdag 11 augustus ook in het zonnetje zetten.”

Henk Drost (voetbalzaken) is bij de clubs langs gegaan om het toernooi te promoten. “Je merkt wel dat begin augustus een heel drukke periode is. Besturen zijn enthousiast, maar trainers vragen zich af of het in hun voorbereiding past. We respecteren de Veluwade (1 en 4 augustus), omdat we dat een mooi concept vinden wat zich in het verleden bewezen heeft. Daar willen we niet voor gaan liggen. Maar als je overal rekening mee moet houden, kom je nergens meer”, aldus Roelofsen.  

(Dit is een bericht uit de Stentor geschreven door Marco Jansen)

Lees bericht

Inleveren kleding

09-06-2024

Het seizoen is bijna ten einde. Graag alle materialen inleveren op: zaterdag 29 juni 2024.

Lees bericht

Veld 5 wordt kunstgrasveld.

08-06-2024

Zoals jullie wellicht allemaal al weten gaat 5 veld voorzien worden van een kunstgrasveld.

Lees bericht

Aria Hashemi naar VVOG Harderwijk

08-06-2024

Voor komend seizoen heeft VVOG een nieuwe keeper aangetrokken in de persoon van Aria Hashemi (30).

Nieuwsoverzicht Archief