VVOG lijdt eerste nederlaag in competitie.

30 September 2007 / Redactie /

Door: Barend Kappers

VVOG heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op een door de regen spekglad veld gingen de mannen van Jan Boes met 0-2 ten onder tegen ONS uit Sneek. Het lijkt een beetje tegenstrijdig maar VVOG speelde vandaag bij vlagen de beste wedstrijd van het seizoen maar bleef achter zonder punten.

In tegenstelling tot eerdere berichten kon Adams Sarkodie toch spelen. Ook Wilgo van Dams de snelle buitenspeler kon vandaag zijn competitiedebuut maken. VVOG kan van deze speler zeker nog veel plezier beleven. Vandaag werd hij nog te weinig bereikt door zijn medespelers en zat hij er aan het eind van de wedstrijd ook duidelijk doorheen.

Het begin van de wedstrijd was voor ONS. De beginfase was vooral een tactisch steekspel van beide kanten waarbij ONS wel een veldoverwicht had.
In de 6e minuut liet keeper Timmer zich zowat verrassen door een schot van Tarek Hashemi welke door het natte veld nog meer snelheid kreeg en net naast ging.
De beste kans voor ONS was in de 17e minuut. Adams Sarkodie maakt hands vlak buiten het strafschopgebied en scheidsrechter Van de Ketterij legde de bal net buiten het strafschopgebied. De vrije trap kwam terecht in de muur maar in de rebound schoot een speler van ONS de bal op de goal en via de paal  en keeper Timmer rolde de bal naast de goal.

Vanaf dat moment was het VVOG wat de klok sloeg. Het middenveld was in handen van VVOG en met goed voelbal werden de flanken gezocht en kwamen de ballen of via Matthijs IJzerman of Wilgo van Dams voor de goal.
Edwin van Egteren kreeg een paar mooie kansen maar kon deze niet verzilveren of vond de uitstekend keepende doelman Niek Warrink op zijn pad.
Ook bij een echte scrimmage voor de goal kon VVOG de bal niet tussen de palen krijgen.

Tussendoor kreeg Wilgo van Dams ook nog een keer geel van de soms wat pietluttige van de Ketterij na een overtreding.

Na rust twee ongewijzigde ploegen en het was gelijk al duidelijk dat de thee bij de Sneekers beter was gevallen dan bij de Harderwijkers.
ONS zette met goed positiespel de Harderwijkers onder druk en men kwam daar de hele tweede helft niet echt meer onder uit.

Nadat Ugur Ayaz een gele kaart werd voorgeschoteld kreeg ONS Sneek een vrije trap toegekend. De bal werd door Albeda strak voor de goal gebracht waar Timmer in eerste instantie nog kon redden maar in de rebound was Hashemi alerter en bracht de 0-1 op het scorebord.
VVOG zocht hierna weer de aanval en ONS kon achterover leunen en met snelle uitvallen proberen de tegenaanval te zoeken.
Met lange ballen werd vaak Edwin van Egteren gezocht maar deze had in Pruiksma en de Wagt ook qua lengte zijn evenknie gevonden.
In deze periode werd er eigenlijk te weinig gebruik gemaakt van de flanken en ook dus de snelheid van Van Dams. Veel ballen kwamen niet meer aan.

In de 65e minuut kwam Lodewijk de Vries in het veld voor de geblesseerde Richard Pel.
Matthijs IJzerman zakte een linie in en Lodewijk kwam aan de linkerkant te voetballen.
Veel veranderde het spelbeeld niet een wanhopig aanvallend VVOG kwam maar zelden voor het doel van ONS Sneek. De hoekschoppen en vrije trappen waren allen een prooi voor de lange mannen achterin bij Sneek.

Ook David van Wagensveld kwam nog in het veld voor Matthijs IJzerman om nog meer aanvullende impulsen te geven aan de Harderwijkers.
Er werd echter gescoord uit een tegenaanval van ONS. Door een prachtig afstandsschot van Rudy Mann werd doelman Timmer verschalkt.

In de allerlaatste minuut kreeg Danny Marcus nog een prima kans maar ook hier redde doelman Warrink zodat uiteindelijk een 0-2 stand ook de einduitslag was hetgeen de eerste nederlaag van de competitie was. Een nederlaag die werd geleden in een (ook van VVOG ) leuke wedstrijd waarbij ONS uiteindelijk terecht aan het langste eind trok.
Volgende week kan VVOG deze nederlaag weer rechtzetten in en tegen Staphorst.

53 Tarek Hashemi 0-1
78 Rudi Mann  0-2

geel: Wilgo van Dams, Ugur Ayaz, Lodewijk de Vries (VVOG) Albert Jan van Zwol (ONS)

Opstelling VVOG, Timmer, Heemskerk, Sarkodie, Pel (de Vries), M.Blom, P. Blom, Marcus,
                     Ayaz,van Dams, van Egteren, IJzerman (van Wagensveld)