VVOG E1 en E2 spelers genieten van clinic jeugdspeler Fc Twente

21 Februari 2009 / Redactie / Jeugd





door Kees Grovenstein

Remco Beumer, jeugdspeler van Fc Twente/Heracles, kwam op uitnodiging van Veld 42 naar Harderwijk om een voetbalclinic te geven aan E-spelers van VVOG en Zwart-Wit '63. Veld 42 organiseerde de clinic samen met Landstede Sport & Bewegen. Negen spelers van VVOG E1 en E2 hadden een geweldige middag.

Het was muisstil in de kleedkamer voor de clinic. De voetballertjes waren zichtbaar gespannen. Maar na de warming up was het ijs gebroken. Kappen, draaien, passen, kaatsen en schieten; Beumer liet de spelers verschillende onderdelen van een training van Fc Twente B1 ervaren. "Natuurlijk heb ik in overleg met Kees Grovenstein van Veld 42 de oefeningen aangepast aan de leeftijd van de voetballers" zegt Beumer. Remco Beumer voetbalt in de B1 van Fc Twente en heeft een tijdje geleden met Oranje onder de 17 jaar van Duitsland gewonnen. Daarna raakte hij geblesseerd. Een volgende uitnodiging voor het Nederlands Elftal bleef tot op heden uit. "Zo hard is de voetbalwereld" vertelt Beumer.

De clinic wordt afgesloten met een klein toernooi. Het winnende team is het team waar Beumer zelf in mee speelt. Met geweldige goals van onder andere VVOG E1 speler Hayrullah en Mohammed van Zwart-Wit E2 spelen ze de andere twee teams van de mat.

Aan het eind van de clinic mogen de VVOG-ers en Zwart-Witters nog vragen aan Beumer stellen. De Twentespeler vertelt de kinderen dat hij op z'n elfde door onder andere sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en fc Zwolle werd gescout. "Bij PSV kon ik zo komen. Maar dan moest ik in een gastgezin. Dat wilden m'n ouders niet. Ze vonden me nog te jong". Christijn Geerlings van Zwart-Wit E1 is onder de indruk van de hoeveelheid trainingen bij Twente. "Zes keer per week...?! Wij trainen maar drie keer per week". Beumer is op zijn beurt onder de indruk van verschillende voetballers. "Er zitten echte talenten bij".

 

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief