Bericht van de voorzitter

28 Maart 2023 / Algemeen

Beste lid, ouder, vrijwilliger,

 

Graag wil ik u meenemen in de ontwikkelingen van onze mooie vereniging.

 

Allereerst wil ik mijn persoonlijke ontwikkeling vermelden. Op 23 januari is in de Algemene Ledenvergadering mijn voordracht als voorzitter geaccordeerd en daarom kan ik trots mededelen dat ik deze functie binnen VVOG Harderwijk mag bekleden.

 

Dit heeft wel als gevolg dat mijn vorige functies als Jeugdvoorzitter en Bestuurslid Voetbalzaken Jeugd vrijkomen. Gelukkig is er binnen de jeugdcommissie een goede opvolger voor de functie van Jeugdvoorzitter en wel in de persoon van Leila Beek. Zij is al jarenlang een vaste kracht binnen de jeugdafdeling en met haar kennis en ervaring zal zij haar nieuwe rol met verve invullen. Daarmee is wel de behoefte ontstaan dat de Jeugdcommissie er een commissielid bij nodig heeft ter ondersteuning. 

Ook is de bestuursfunctie van Voetbalzaken Jeugd vacant en zijn wij naarstig op zoek naar goede kandidaten voor beide functies. 

Dus heeft u interesse om de jeugdafdeling te ondersteunen neem dan contact op via jeugdcommissie@vvog.nl

 

VVOG Harderwijk is ondanks de coronaperiode gegroeid in leden en in aantal teams. In 5 seizoenen zijn we met meer dan 25% gegroeid in leden en is het aantal teams gestegen van 51 naar 61 teams. En dan praten we nog niet eens over de andere teams die wel op ons mooie sportpark sporten maar niet meedoen aan een KNVB competitie. Te denken valt aan Walking Football, 35+ en 45 teams en de Voetbalschool Dolfijn. Op zondag spelen inmiddels nu 3 seniorenteams en ook het aantal spelers in het G-team neemt toe.

Kortom een succesvolle ontwikkeling waar iedereen binnen VVOG Harderwijk trots op mag zijn. Met alle leden en vrijwilligers hebben wij hier hard voor gewerkt.

Maar aan dit succes zitten ook nieuwe uitdagingen. Door de groei van leden en teams heeft de vereniging ook steeds meer mensen nodig die een taak moeten oppakken. Zonder invulling van een aantal functies wordt het lastiger om de kwaliteit te waarborgen van dienstverlening die wij graag als vereniging willen aanbieden. De vereniging is van ons allemaal en daar dienen we met z'n allen ook een steentje aan bij te dragen. Op www.vvog.nl/clubinformatie/vrijwilligers/vacatures leest u welke vacatures er momenteel openstaan.

 

Dan kom ik ook op het onderwerp arbitrage. Het tekort aan scheidsrechters wordt steeds groter, de afgelopen periode hebben 2 scheidsrechters aangegeven dat zij in de toekomst niet verder willen gaan. De reden? Dat zij ondanks hun inspanningen alleen maar commentaar en beledigingen van begeleiders en ouders vanuit de zijlijn ontvangenDit gedrag is uiteraard onacceptabel! 

Mijn oproep is tweeledig. 

Ten eerste: stop met het bekritiseren van de scheidsrechters. Als mensen het beter weten dan dienen ze zelf deze taak op te pakken. En laten we met zijn allen dit gedrag niet accepteren en mensen erop aanspreken die dit gedrag vertonen.

Ten tweede: we hebben meer scheidsrechters nodig dus meld je aan om deze taak op te pakken. Je mag je eigen team fluiten als je dat wilt en de scheidsrechterscommissie zal je daarbij graag ondersteunen. Heb je interesse? Meld je dan aan bij scheidsrechters@vvog.nl

 

Naar mijn mening doen wij binnen VVOG Harderwijk met ons grote aantal vrijwilligers goede zaken om iedereen op een plezierige wijze te laten sporten. 

Uiteraard zijn er altijd een aantal zaken voor verbetering vatbaar en daar staan wij zeker open voor.

Dus wil je meedenken en vooral meedoen om onze mooie vereniging te helpen en beter te maken dan staat mijn deur altijd open en de koffie klaar!

 

 

Met vriendelijke groet,


Gert Jan Krop

Voorzitter VVOG Harderwijk

Lees bericht

VVOG MO20-1 KAMPIOEN!

01-06-2023

Dromen, durven, doen. Na een seizoen hard werken en als team doorgroeien, werden de meiden van de MO20-1 afgelopen zaterdag kampioen 2e klasse.

Lees bericht

G-team kampioen!

01-06-2023

G1 kampioen in Zwolle.

Lees bericht

Voorlopige indeling jeugd 2023/2024

01-06-2023

Benieuwd in welk team je bent ingedeeld? Kijk dan snel naar de voorlopige indeling van de jeugdteams voor het komende seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief