Perry Biya naar Sparta Nijkerk

22 Januari 2022 / Algemeen

Van de week heeft Pernelly Biya (28) de technische commissie laten weten de komende 2 seizoenen de oranje kleuren van Sparta Nijkerk te gaan verdedigen. De immer goedgemutste Apeldoorner verlaat VVOG dan na een dienstverband van maar liefst 7 seizoenen. Perry kwam in het seizoen 14/15 als 20-jarige jongeling over van WHC en hij beleefde met VVOG een mooie opmars met als absoluut hoogtepunt de promotie naar de derde divisie na een spannend tweeluik tegen DOVO (4-3 en 1-1). Mede daardoor speelt VVOG sinds het seizoen 16/17 in de derde divisie. In het seizoen 19/20 waagde hij een uitstapje naar DOVO, maar kwam daarna gelukkig weer terug naar de groen-witten. Naast de vele assists van de handige en snelle vleugelspeler wist Perry ook 39 keer zelf het net te vinden in competitieverband met als mijlpaal zijn hattrick tegen Rijnsburgse Boys (3-0). 

Perry over zijn vertrek bij de groen-witten: “VVOG heeft voor mij altijd als een thuis gevoeld. Ik ga hier dan ook hele mooie herinneringen aan overhouden. Ik ben vanaf de eerste dag met open armen ontvangen. Ik waardeer de mensen binnen de club enorm met alles wat zij doen voor de vereniging. Wat het mooiste is aan sport - in mijn geval voetbal - is dat het mensen onbewust met elkaar verbindt en dat gebeurde bij VVOG ook. Ik gebruik het sporten zelfs als hulpmiddel binnen mijn werk in de zorg. Hierdoor zijn er bij VVOG nieuwe vriendschappen ontstaan veelal buiten het voetbal om.“

De tc en het bestuur dankt Perry voor al zijn inzet en passie voor VVOG en we wensen hem heel veel succes bij de Veluwse buren in Nijkerk. Wellicht zien we Perry komende jaren toch nog terug op de Strokel, maar dan als speler in een boeiende derby tussen de ‘Harderwiekers’ en de ‘Niekarkers’.

(Foto: Jaap Hop) 

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Nieuwsoverzicht Archief