Campagne 'Gekend om wie je bent'

22 Maart 2021 / Algemeen

De vooroordelen die vrijwel iedereen wel heeft, zijn vaak onbewust en bijna iedereen heeft ze. Die vooroordelen kunnen leiden tot (on)bewuste discriminatie. De vraag is ‘Ken jij mij echt? Als we elkaar echt leren kennen, dan blijkt dat verschillen helemaal niet uitmaken of juist zelfs verrijkend zijn. Wij maken ons daarom sterk en zeggen NEE tegen discriminatie in Harderwijk! De campagne ‘Gekend om wie je bent’ maakt Harderwijkers en Hierdenaren bewust van mogelijke vooroordelen. Bewustwording van vooroordelen is namelijk de eerste stap in het tegengaan van discriminatie.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Harderwijk en de politie. Burgemeester Harm-Jan van Schaik en politiechef team Veluwe West Ferda Yondemli lichten de campagne toe.

Harderwijkers vertellen over discriminatie

Tijdens de campagne die loopt tot en met eind april spreekt een aantal inwoners zich uit tegen discriminatie. Op de abri’s en posters die overal in Harderwijk te zien zijn staat een duo dat bestaat uit een inwoner van Harderwijk en een politieman of -vrouw die werkt in Harderwijk. Wil je hun verhalen lezen? Kijk dan hier: Campagne 'Gekend om wie je bent'

Lees bericht

Overlijden Jan van Ark

13-04-2021

Met droefheid hebben wij bericht ontvangen van het overlijden van Jan van Ark. 

Lees bericht

Covebo ook voor de komende drie jaar Goudsponsor bij VVOG

13-04-2021

Per 1 juli 2021 heeft Covebo Harderwijk het goudsponsorschap met VVOG met drie jaar verlengd.

Lees bericht

Veluwe League 2021

10-04-2021

Gaan we dan toch nog genieten van een aantal mooie potjes voetbal!

Nieuwsoverzicht Archief