Campagne 'Gekend om wie je bent'

22 Maart 2021 / Algemeen

De vooroordelen die vrijwel iedereen wel heeft, zijn vaak onbewust en bijna iedereen heeft ze. Die vooroordelen kunnen leiden tot (on)bewuste discriminatie. De vraag is ‘Ken jij mij echt? Als we elkaar echt leren kennen, dan blijkt dat verschillen helemaal niet uitmaken of juist zelfs verrijkend zijn. Wij maken ons daarom sterk en zeggen NEE tegen discriminatie in Harderwijk! De campagne ‘Gekend om wie je bent’ maakt Harderwijkers en Hierdenaren bewust van mogelijke vooroordelen. Bewustwording van vooroordelen is namelijk de eerste stap in het tegengaan van discriminatie.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Harderwijk en de politie. Burgemeester Harm-Jan van Schaik en politiechef team Veluwe West Ferda Yondemli lichten de campagne toe.

Harderwijkers vertellen over discriminatie

Tijdens de campagne die loopt tot en met eind april spreekt een aantal inwoners zich uit tegen discriminatie. Op de abri’s en posters die overal in Harderwijk te zien zijn staat een duo dat bestaat uit een inwoner van Harderwijk en een politieman of -vrouw die werkt in Harderwijk. Wil je hun verhalen lezen? Kijk dan hier: Campagne 'Gekend om wie je bent'

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Nieuwsoverzicht Archief