Vrijwilliger in de schijnwerpers: Fred Moll

29 Mei 2020 / Vrijwilligers

Hoe is het om voorzitter te zijn van VVOG in deze periode?

Het is een onzekere tijd. Voor VVOG, voor alle leden en hun families, voor iedereen op deze wereld en dus ook voor mij als voorzitter. Vanaf begin maart staat bijna alles stil bij de vereniging en zijn we achter de schermen bezig om de boel draaiende te houden met in ons achterhoofd een aantal scenario’s. Voor heel veel betrokkenen bij VVOG is het een gemis dat ze niet naar de club kunnen komen om bekenden te ontmoeten en te kunnen genieten van een wedstrijd. De sociale en maatschappelijke functie van een vereniging zoals VVOG wordt vaak onderschat, maar in tijden van crisis wordt dit wel zichtbaar.

 

Komt VVOG er financieel uit en zijn jullie tevreden met de maatregelen die door de Gemeente Harderwijk zijn genomen?

Naast steun van de landelijke overheid en de KNVB hebben we ook van de Gemeente Harderwijk organisatorische ondersteuning gekregen. Daarnaast wordt er gewerkt aan financiële compensatie voor alle verenigingen in Harderwijk. We ervaren brede steun vanuit de politiek en het college. Naast steun van de overheid hebben we ook mooie gebaren gezien van spelers, trainers, vrijwilligers en sponsoren die hun groenwitte hart hebben laten spreken.

Financieel maken we ons nog geen zorgen. Ondanks dat er vanaf begin maart niet meer wordt gevoetbald en we geen kantine-inkomsten meer hebben. Inkomsten vanuit de contributie en onze trouwe sponsoren zorgen ervoor dat we een stabiele basis hebben.

 

Is er nagedacht om de inning van de contributie op te schorten?

Zoals al eerder via de site gecommuniceerd blijven we contributie innen aangezien deze crisis voor de vereniging ook een situatie van overmacht is en we hopen deze moeilijke periode door te komen.

 

Inmiddels is iedereen weer een beetje aan het trainen. Zijn jullie tevreden over hoe dit gaat?

Zowel de jeugd al de senioren zijn weer aan het trainen en dat gaat heel goed. Met de nodige maatregelen op- en rondom het sportpark hebben we een situatie gecreëerd die voor iedereen veilig is. Ik heb veel bewondering voor de vrijwilligers die vele middagen en avonden op het sportpark zijn om alles in goede banen te leiden. Daarnaast heb ik respect voor alle trainers, leiders en spelers die aangepast trainen en zich zeer netjes aan de regels houden.

 

Heeft de situatie ervoor gezorgd dat er (senioren en/of jeugd) leden hebben opgezegd?

Tot op heden hebben we niet meer opzeggingen dan in een regulier seizoen. Sterker nog bij de jeugd gaan we met meer teams van start in het komende seizoen.

 

Heeft de huidige situatie consequenties voor de bouw van de kleedkamers en het sponsorhome?

De voorbereidingen voor de bouw van de kleedkamers zijn in volle gang en op de achtergrond verzet de bouwcommissie veel werk. Het aanpassen van het sponsorhome zal de volgende stap worden en ook hier worden al plannen voor uitgewerkt.

 

VVOG stond in maart samen met ONS Sneek in de gevarenzone van de Derde Divisie. Sneek heeft om diverse redenen besloten terug te keren naar de Hoofdklasse. Is er een moment geweest dat VVOG deze move ook wilde maken?

Dat we in gevarenzone stonden was wel duidelijk. Nacompetitie was waarschijnlijk nog het hoogst haalbare geweest. Na het bevriezen van de competitie zijn wij er vanaf het eerste moment van uitgegaan dat we in de Derde Divisie zouden blijven. Natuurlijk is het in de wandelgangen wel ter sprake gekomen of we sportief gezien niet beter naar de Hoofdklasse zouden moeten gaan, maar daar hebben we niet lang bij stilgestaan. ONS heeft vanuit hun eigen perspectief een ander besluit genomen.

Inmiddels is er bekend geworden dat we komend seizoen met 18 clubs in de Derde Divisie gaan spelen. Een indeling waar we als VVOG tevreden over kunnen zijn met Staphorst en ACV als mooie aanvulling.

 

Hoe kijk je als voorzitter tegen het voetballen zonder publiek aan?

Op zijn vroegst gaan we 1 september weer wedstrijden spelen. Met of zonder publiek. Financieel hebben we al aantal scenario’s doorgerekend en organisatorisch gaan we de komende weken kijken hoe we bijvoorbeeld met publiek, maar dan met 1,5 meter afstand, kunnen gaan voetballen. Dit zal natuurlijk impact hebben op een maximaal aantal toeschouwers en de handhaving daarvan. We hebben ruimte voldoende langs het hoofdveld dus ook met de 1,5 meter zal er voldoende publiek kunnen komen.

 

Hoe zal de voorbereiding van ons eerste elftal eruitzien?

De selecties trainen de komende weken nog en de staf en spelers gaan dan op vakantie. Het verdere verloop van de voorbereiding is nu nog met potlood geschreven, omdat er bijvoorbeeld nog geen oefenwedstrijden gespeeld mogen worden.

 

Ten slotte. Hoe zie je de toekomst van VVOG voor je in het tijdperk na corona?

Dat VVOG zal overleven staat als een paal boven water. Dat er dingen gaan veranderen na deze crisis is ook helder. Wij zullen ons ook als vereniging en als leden moeten aanpassen aan een samenleving waarin dingen anders zullen zijn en waar we voorlopig te maken zullen hebben met een virus wat nog steeds onder ons is. VVOG bestaat al bijna honderd jaar en deze crisis zal uiteindelijk ook laten zien dat we een vereniging zijn van mensen met een groot aanpassingsvermogen en bovenal een groenwit hart!

(Foto: Marco Jansen) 

Lees bericht

Juich morgen om 14:30u VVOG naar de winst!

02-06-2023

VVOG speelt morgen -zaterdag- om 14:30uur de super belangrijke wedstrijd tegen Smitshoek en kan daarbij jouw steun goed gebruiken!

Lees bericht

VVOG MO20-1 KAMPIOEN!

01-06-2023

Dromen, durven, doen. Na een seizoen hard werken en als team doorgroeien, werden de meiden van de MO20-1 afgelopen zaterdag kampioen 2e klasse.

Lees bericht

G-team kampioen!

01-06-2023

G1 kampioen in Zwolle.

Nieuwsoverzicht Archief