Mijn naam is Eliza Umans, 19 jaar en speelster en vrijwilliger bij VVOG.

20 December 2019 / Meiden Vrouwen

Voor mijn MBO opleiding Sport en Bewegen loop ik sinds begin september stage op Curaçao. Ik geef hier twee dagen in de week gymles op een basisschool aan de groepen 1 t/m 6. Ook ben ik met voetbal betrokken gebleven op het eiland. Zo train ik 5x per week 3 verschillende teams waaronder ook meisjes. Het meiden-/damesvoetbal komt hier net om de hoek kijken en is daarom al zo anders dan ik in Nederland gewend ben. Vooral de mentaliteit is hier heel anders en ik moet daar soms nog steeds aan wennen, ondanks dat ik hier al ruim 3 maanden zit. Om wedstrijdfit te blijven en met minder moeite weer terug aan kan sluiten bij Dames 1 van VVOG ben ik hier aangesloten bij een senioren elftal. Ik train 2x per week met meiden tussen de 14 en 25 jaar oud. Een groot leeftijdsverschil dus! Ook dat is soms nog wennen omdat ik al redelijk lang de sport beoefen. Voor sommige meiden is dit het eerste seizoen bij CVV Willemstad en hebben dus heel weinig ervaring. Op zaterdag spelen wij wedstrijden. Het competitieniveau is te vergelijken met 3e à 4e klasse damesvoetbal in Nederland. Hier draag ik ook een tenue met groen en wit dus vergeten doe ik de gezelligste en mooiste club van de Veluwe zeker niet! 

Voor degene die mij dus al een tijdje hebben gemist op de club... :ik kom binnenkort weer terug en kijk er heel erg naar uit om mijn verhalen met een aantal van jullie te delen. Mijn hele stageperiode heb ik verhalen, foto’s en video’s gedeeld op mijn social media om zo het thuisfront op de hoogte te kunnen houden. Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen? Je kunt mij vinden op Instagram (@elizaumans / @eliza.stagecuracao) of op Facebook.

Vanaf het zonnige Curaçao wil ik ieder hele fijne feestdagen toewensen met vrienden en familie om je heen en een gezond en sportief 2020! Ayo! Eliza

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Nieuwsoverzicht Archief