Verplicht legitimeren aan de bar

25 Oktober 2018 / Bestuur VVOG / Algemeen

Bij VVOG verwachten wij dat iedereen tot 25 jaar oud bij de aankoop van een alcoholisch drankje automatisch een legitimatiebewijs laat zien. Dit is eerder al onder de aandacht gebracht.

Hiermee voorkom je dat er telkens naar je legitimatiebewijs moet worden gevraagd en er onnodig vertraging optreedt. Onze vrijwilligers zijn verplicht om vast te stellen of de persoon die een aankoop doet 18 jaar of ouders is. Dit is overigens een wettelijke verplichting. Help onze vrijwilliger en laat alvast ongevraagd je legitimatiebewijs zien.

 

Geen legitimatie is geen alcohol.

 

We doen een dringend beroep op onze vrijwilligers, leden en onze gasten om zich aan de regels en afspraken te houden. We hebben een geweldig kantineteam. Deze kanjers staat altijd weer voor ons klaar en dragen best wel een grote verantwoordelijkheid. Daar lopen ze niet voor weg, maar we kunnen ze wel helpen. Wij hebben al eens afgesproken dat iedereen tot de leeftijd van 25 jaar zich verplicht (uit zichzelf) legitimeert. Dit is een kleine moeite.

 

De gezondheidsrisico’s van alcoholgebruik en met name dat van jonge mensen geven reden voor zorg. Het is bij wet verboden alcoholhoudende drank te verstrekken aan personen die nog niet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Ook is het verboden drank te nuttigen als je die leeftijd nog niet hebt bereikt. De Drank & Horecawet schrijft veel meer. Er mag alleen in de kantine en op ons terras bier worden gedronken. In de kleedkamer niet. Zo is het ook niet toegestaan om mensen die al in beschonken toestand verkeren drank te verkopen. Dit zijn zaken waar we met elkaar aandacht voor moeten hebben. Onze kantinemedewerker mag van ons allemaal daarin begrip en medewerking verwachten. Ook de leiders van bijvoorbeeld de JO19 teams hebben hierin en verantwoordelijkheid.  

 

Als onze kantine vrijwilliger van mening is dat je genoeg hebt gehad dan is het klaar.

 

Als vereniging staan we achter de regels en hebben we aandacht voor de gezondheidsrisico’s van alcohol.

We doen daarom ook een dringend beroep op alle leden en bezoekers om zich aan de regels te houden. Je benadeelt je club als blijkt dat je iemand een biertje vertrekt die nog geen 18 jaar is.

Als je bijvoorbeeld een 16- of 17-jarige toch een biertje of ander alcoholisch drankje geeft heeft dat gevolgen voor jou. De schade die wij als vereniging daarvan ondervinden zullen op jou verhalen.

Wij willen overigens ook niet dat iemand die geen 18 is een alcoholvrij biertje bij ons drinkt. We maken geen uitzondering.

 

Als er een overtreding wordt geconstateerd dan heeft dat zonder meer gevolgen. Niet alleen voor de club, maar zeker ook voor de persoon die zich schuldig heeft gemaakt aan de overtreding.

De vereniging wordt meerdere malen per maand door de handhavers bezocht. Ook controleren wij zelf op het nuttigen en de verkoop van alcoholhoudende drank.

Laten we het met z’n allen goed doen en gezellig houden!

 

Wij danken je voor je medewerking.

 

 

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Nieuwsoverzicht Archief