Help je mee om een meisjesvoetbalteam uit één van de armste landen van Europa, Moldavië, blij te maken met onze voetbalschoenen?

11 Oktober 2018 / Algemeen

Bea Stoker heeft VVOG benaderd voor hulp aan haar project in Moldavië. Hieronder haar verhaal.

Afgelopen week ben ik met hulporganisatie Dorcas op projectreis geweest in Moldavië. Daar heb ik Elena ontmoet, een meisje dat van voetbal houdt.

In Moldavie leeft één derde van de bevolking onder de armoedegrens en daar zijn kwetsbare mensen, zoals gehandicapten, ouderen en kinderen de dupe van. De kinderen in het kinderproject, waaronder Elena, krijgen naast materiele ondersteuning om naar school te kunnen gaan, medische en psychosociale hulp bij het versterken van hun zelfbeeld.

Elena had mij al eens geschreven dat ze met veel plezier op voetbal zit en ik heb haar een paar scheenbeschermers gegeven. Ze was er heel blij mee en vertelde dat alleen jongens scheenbeschermers dragen. Ik voelde me opgelaten omdat ik dacht dat ze de beschermers misschien niet zou willen dragen. Ik heb het haar gevraagd en ze was juist heel blij met de scheenbeschermers en wil ze heel graag dragen, gelukkig.

We hebben verder gepraat over voetbal en het blijkt dat het hele meisjesteam geen voetbalschoenen heeft, maar op gewone schoenen voetbalt. Wat zou het mooi zijn als wij deze jongedames met goede tweedehands voetbalschoenen een groot plezier kunnen doen en een gevoel kunnen geven dat ze erbij horen.

 

Mijn doel is om medio november 20 paar schoenen - maat 36 t/m 40 - naar Moldavie te sturen, zodat het hele team echte voetbalschoenen heeft.

Heb je dus nog een paar goede gebruikte voetbalschoenen in de maten 36 t/m 40 liggen, doe ze dan in de grijze mand op het Wedstrijdsecretariaat met het opschrift;

Voetbalschoenen voor Moldavië.

Ik zie nu al de glunderende koppies voor me! Heel hartelijk bedankt!

 





 

 

 

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Lees bericht

ALV vergadering

22-04-2024

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op dinsdag 23 april 2024 in ons clubhuis, aanvang 20.00 uur.

Nieuwsoverzicht Archief