Overlijdensbericht.

17 September 2018 / Bestuur VVOG / Algemeen

Met buitengewoon veel respect en waardering voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan, berichten wij met pijn in ons hart dat voor één van de grootste vrijwilligers die onze vereniging heeft gekend, het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Lid van verdienste Mr. Peter van Uffelen

Peter is maandag 17-9-2018 om 16:00 uur op 64-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn geliefden thuis overleden. Peter was ernstig ziek en kende de laatste tijd tegenslag na tegenslag.

Vorig weekend werd duidelijk dat Peter zijn speeltijd er op zat. Veel extra tijd was hem niet meer gegund. Kort en krachtig, zoals we Peter zullen herinneren, ontvingen we een berichtje van hem zelf waarin stond geschreven: “Einde oefening. Bedankt”.

Peter floot ontelbaar veel wedstrijden en had daarin altijd de controle. Als meester in de rechten was Peter gewend de strijd aan te gaan en zich te verdedigen. In zijn strijd tegen de slopende ziekte raakte onze voormalig huisjurist de regie kwijt en werd hij geconfronteerd met onrechtvaardige spelregels en een onherroepelijke uitslag.

Het is moeilijk te bevatten dat het Wedstrijdsecretariaat nooit meer hetzelfde zal zijn en de kritische noot van Peter voor eeuwig in de geschiedenisboeken van onze club zal verdwijnen. De naam Peter van Uffelen zal in veel hoofdstukken worden genoemd. Achter zijn naam hangt een imposante lijst van taken die Peter in al die jaren bij VVOG heeft vervuld.

Peter was o.a. scheidsrechter, coördinator spelregelbewijs, omroeper, medewerker Wedstrijdsecretariaat, medewerker Kantine, jeugdleider, lid Scheidsrechterscommissie, bestuurder, secretaris, maakte de programma boekjes voor de JO19-1, was onze juridische adviseur en een duizendpoot die bij vele activiteiten en initiatieven betrokken was.

Jarenlang was Peter betrokken bij het jaarlijkse Landmacht toernooi op onze velden. Afgelopen dinsdag vond dat toernooi plaats, maar Peter was daar niet meer bij. Zijn ex-collega’s spraken vol lof over zijn organisatorische en juridische kwaliteiten. Ze spraken over een grote, maar bescheiden man binnen de Landmacht die het meest genoot van zijn voetbalcluppie en zijn krantenwijk.

Peter was dag en nacht betrokken bij de vereniging en stond op elk moment klaar om in te springen of de lege plekken in de roosters op te vullen. Gevraagd en ongevraagd voorzag Peter ons van advies.

Belangrijk was Peter ook in zijn rol als huisjurist waarin hij als meester in de rechten voor onze vereniging in vele rechtszaken spelers van VVOG heeft verdedigd. Peter heeft ook nog bij ons gevoetbald, maar daarvoor moeten we ver terug in het verleden.

De laatste jaren was Peter vooral bekend als clubscheidsrechter. De liefde voor het scheidrechtersvak bracht Peter over op zijn zoon Niels, die op jonge leeftijd al in de voetsporen van zijn vader trad. Zoon Alex voetbalde ook bij ons, maar de arbitrage trok hem niet. Netty was een vast gezicht bij de wedstrijden van de jongens. Het laat zich raden wie deze wedstrijden floot.

Onze gedachten zijn bij Netty, Niels, Alex en zijn vriendin die we namens alle leden en vrijwilligers van onze vereniging veel sterkte wensen met de verwerking van dit grote verlies.

We sluiten symbolisch af met een hele diepe buiging als uiting van dank en respect voor al het werk wat Peter in de ruim 35 jaar voor de club heeft gedaan.

Peter bedankt!!

Het bestuur.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Nieuwsoverzicht Archief