Kennismaken met ..... Gijs Keuning

6 September 2018 / Redactie / Nieuws van het eerste

Het is niet niks van de kleedkamer van de Christelijke Jongeren Voetbal Vereniging (CJVV) naar die van VVOG. Het kostte vast wel een paar schietgebedjes maar Gijs voelt zich daar inmiddels op zijn plaats. Het laatst aankomend talent uit Amersfoort fladdert de komende seizoenen rond op de Strokel op zoek naar een basisplaats in het Harderwijks keurkorps.

Het is zijn grote droom om zijn talent op het hoogst mogelijke niveau te tonen. Die kans wordt hem bij derde divisionist VVOG geboden. Eerder maakte hij op 21-jarige leeftijd de overgang van derde klasser CJVV naar eerste klasser Roda’46 uit Leusden. Hij voetbalde zich onder trainer Jan Veldhuizen naar een aantal basisplaatsen maar kon niet verhinderen dat Roda’46 dat jaar degradeerde. Omdat CJVV promoveerde naar de tweede klasse maakte het Gijs geen verschil meer. Hij koos voor zijn eerste liefde CJVV, waarvan hij zich met name de puike derde helften nog goed herinnerde.

Gijs is nog een echte voetballer van de straat. Technisch sterk, getruct, snel, wendbaar, lichtvoetig, creatief, intuïtief, onberekenbaar, een dribbelkont en zelfs een goalgetter, maar dan moet wel alles meezitten.

Sport zit in de genen van de familie. Vader liet zijn voeten spreken bij CSV Apeldoorn. De rappe benen van moeder geselden de atletiekbaan en zijn jongere broer was op weg naar heldendom bij de jeugd van FC Utrecht totdat hij tweemaal dezelfde kruisband scheurde.

Onze aantrekkelijk onberekenbare dribbelaar Gijs is nog in het “gewen-stadium”. Hij realiseert zich dat ie nog wel wat kan bijleren. De handelingssnelheid moet omhoog, de passing en lange bal moet beter, zijn spelinzicht naar een hoger plan en het concentratievermogen naar 90 minuten.

Dat laatste is een dingetje. Gijs is nog wel eens een dromer, zoals onlangs toen ie nog gezien werd met twee linker voetbalsokken aan.

Op weg naar voetbalvolwassenheid verbetert hij zich bijna wekelijks. Hij heeft plezier in de trainingen met spelers van hoog niveau. En nu hij eindelijk ook een rechter voetbalsok heeft, wordt hij door niets meer gehinderd om (blaarloos) stappen te maken.

Gijs heeft vele hobby's. Geen zee gaat te hoog, hij surft graag op golven. Basketbal is zijn meest geliefde kijkspel met name omdat die sport een groot aantal geluksmomenten kent, de individuele klasse van de spelers meer zichtbaar is en uiterst dynamisch is. Een beetje zoals zijn andere hobby; gamen. In Gijs leven zit veel muziek (hiphop, house, techno, dance). Zijn favoriete filmgenre is horror waarmee hij zijn vriendin de stuipen op haar fraaie lijf jaagt. Hoewel hij de grote voetbalwedstrijden op tv kijkt, vindt hij voetbal toch het leukst wanneer hij zelf het kunstgras ruikt.

Ons talent studeert Ondernemerschap en Retailmanagement aan de Hogeschool Utrecht. Zit op kamer(s) in Amersfoort, zijn vriendin in Amsterdam om de verveling eruit en spanning erin te houden.

VVOG heeft er dit seizoen een speler bij waarvan er geen 13 in een dozijn gaan. Ziet u graag eens een tegenstander gedold, gepoort of het Strokelbos ingestuurd worden? Wilt u onberekenbaarheid met eigen ogen aanschouwen? Talent zien ontluiken?

Gijs Keuning is uw man; linksbuitenbeentje bij VVOG!

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief