Ham-vraag wedstrijdsecretariaat: Wie komt met ons samenwerken?

24 Augustus 2018 / Vrijwilligerscommissie / Vrijwilligers

Om te voetballen heb je in feite weinig nodig: een bal, wat ruimte en een paar jassen om doeltjes van te maken. En gelukkig zijn we op de Strokel gezegend met mensen die hard werken aan de kwaliteit van ons (kunst)gras en de doelen, zodat je aan een bal eigenlijk al voldoende hebt.

Het wordt wat ingewikkelder als je in competitie-verband gaat voetballen: meerdere teams hebben een kleedruimte en veld nodig, iedere wedstrijd vraagt om een spelleider of scheidsrechter, en natuurlijk moet de winst (en een enkele keer het verlies) netjes aan de KNVB worden doorgegeven.

Het team van het Wedstrijdsecretariaat regelt al deze zaken voor ons, zodat we (in mijn geval, mijn kinderen) iedere week, lekker kunnen voetballen.

Gisteravond kwam het Wedstrijdsecretariaat bij elkaar ter voorbereiding van het seizoen met éxtra voetbalplezier. Extra, omdat er dit jaar meer wedstrijden gespeeld worden op de zaterdagmiddag. Dat betekent ook dat er extra wedstrijd-begeleiding nodig is bij het wedstrijd-secretariaat en vandaar deze oproep: 

Help mee bij het Wedstrijdsecretariaat!

Als lid van het Wedstrijdsecretariaat, zet je je 1 dagdeel per maand (meestal zaterdagochtend of middag) in voor VVOG.

Je werkt in een tweetal en je ontvangt de teams, ondersteunt hen bij het invullen van het wedstrijdformulier en voorziet hen van de materialen, zoals ... ja, de bal! Eigenlijk ben je dus organisator en host ineen. Het huidige team is een mooie mix van vrouwen en mannen en van oud-gedienden en nieuw VVOG-bloed. Kortom een leuke functie in een gezellig team.

Hoewel hopelijk met een ludieke toon geschreven, wil ik eindigen met een persoonlijke noot.

Toen ik een jaar geleden bij VVOG kwam, verbaasde ik mij over de bedrijvigheid: kennelijk wisten teams, dat ze moesten spelen, waar ze moesten spelen. Kennelijk wilde iemand om 06.30 uur uit zijn bed komen, om mijn kleintjes te trainen en kennelijk wilde iemand 's avonds door de week laat blijven, zodat we nog een biertje na afloop van de wedstrijd of training konden doen.

Inmiddels weet ik dat we al deze 'vanzelfsprekendheden' danken aan de mensen die zich realiseren dat VVOG, of welke club dan ook, niet kan bestaan bij contributie alleen.

Een letterlijk vrijwillige tijds-bijdrage, is een must-have.

Daarom hoop ik met deze oproep voor het Wedstrijdsecretariaat vooral die mensen te bereiken, die nu nog niet goed weten hoe ze aan VVOG kunnen bijdragen.

En uiteraard mag dat ook als het voor een andere functie is. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@vvog.nl

 

Met sportieve groet,

Richard Zijdeman

Bestuurslid Communicatie, Vrijwilligerszaken & Wedstrijdsecretariaat


 

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Lees bericht

ALV vergadering

22-04-2024

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op dinsdag 23 april 2024 in ons clubhuis, aanvang 20.00 uur.

Nieuwsoverzicht Archief