Kennismaken met ..... Rihairo Meulens

23 Augustus 2018 / Redactie / Nieuws van het eerste

Als hij parkeert aan de Strokel en de ingang bij VVOG binnenloopt denk je “die loopt verkeerd”. Die moet bij atletiekvereniging Athlos zijn. Zal wel een verdwaalde atleet zijn. We hebben het over de nieuwe aanvallende aanwinst van VVOG Rihairo Meulens. Laten we hem maar “onze atleet op voetbalschoenen” noemen. Met zo’n atleten-postuur schijn je ook te kunnen voetballen. En hoe!

Hij kwam vorig jaar aan het handje van zijn beste vriend Jaime Bruinier zomaar het trainingsveld oplopen. Toen hij vorig jaar zijn moeder verloor raakte voetbal voor hem op het tweede plan. Onze sympathieke Jaime bracht hem ter afleiding mee naar een training op de Strokel. Rihairo voelde zich meteen goed opgevangen. Hij trof een enthousiaste spelersgroep die hem liet voelen dat ze hem er graag bij zouden willen hebben. Dit seizoen maakt hij dus zijn opwachting. Door de vakantieperikelen nog niet meteen inzetbaar, maar hij voelt zich fit en heeft er veel zin in om binnenkort aan een aftrap te staan.

Dat ie daar kan staan is overigens een Gods wonder. Eind vorig jaar na afloop van een training bij VVOG raakte hij ernstig gewond bij een auto-ongeluk. Hij raakte in een slip op een nat wegdek en belandde na een botsing met een tegenligger tegen een boom. Met twee gebroken nekwervels vond hij zichzelf terug in het ziekenhuis. Zijn geluk was dat het net niet de nekwervels waren die bij
breuk tot een dwarslaesie zouden hebben geleid. Inmiddels weer helemaal gezond verklaard wervelt hij ongebroken over het veld. Een wonder.

Met zijn buurjongens pingelde Rihairo in zijn prille jeugd op pleintjes in Apeldoorn. Dat deed ie zo goed dat ze hem vroegen om ook op hun voetbalclub te komen spelen. Dat werd WSV (de club van Steven Berghuis en Demy de Zeeuw) in Apeldoorn, tot zijn 12de jaar. Zijn talent bleek toen al opgemerkt door Vitesse, Ajax en Zwolle, die meteen praatjes kwamen maken. Vitesse werd de gelukkige. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut bij Vitesse onder Aad de Mos. Na zijn eerste jaar werd er weer een karrenvracht aan nieuwe spelers bij Vitesse binnengereden. Dat werd uitlenen. Bij AGOVV deed hij zo een jaar Jupiler League ervaring op. Het jaar daarop was FC Dordrecht de gelukkige lener. Na afloop van zijn Vitesse contract werd het 2 jaar Roda JC, toen Almere City 2 jaar en tot slot promoveerde hij met FC Dordrecht naar de Eredivisie. Hij verdiende er een wintertransfer mee die hem bij Rapid Boekarest bracht. Eenmaal die kant op was het effe doorrijden naar Bakoe in Azerbeidzjan. Daar speelde Rihairo voor de club ZIRA FK. Op 28-jarige leeftijd kwam hij terug naar Nederland en liep het afgelopen seizoen in een wijdbroek in Volendam bij de FC.
Je moet er een lange weg voor afleggen voordat het zover is. Eindelijk speel je dan, inmiddels 30 jaar jong, in een gewone sportbroek in het groen-wit van VVOG op de Strokel.

De ouders van Rihairo komen uit Curacao, maar Rihairo is geboren in Nederland. Hij heeft een vriendin en twee kinderen. Een zoontje van 4 en een dochter van 2. Hij woont afwisselend in Almere en Apeldoorn. Zijn grootste hobby is muziek maken. Hij rapt zijn eigen teksten en zit daarvoor regelmatig in muziekstudio’s. Het Curaçaose nationale elftal vierde met hem als speler en als muzikant (!) haar triomfen ( https://youtu.be/aiXWfyeqNV8 ). Hij kookt graag en goed en zou met die kwaliteit t.z.t. een eigen bedrijfje willen starten.

Hij kan op alle aanvallende posities uit de voeten, als 10, flankspeler of spits. Met de kwaliteit die hij om zich heen ziet bij VVOG rept hij van middenmoot. Misschien zelfs wel een stiekem periodetiteltje.
Hij heeft zin in dit nieuwe seizoen.
U inmiddels ook?

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief