Kennismaken met ..... Yasin Kurt

6 Augustus 2018 / Redactie / Nieuws van het eerste

Tegenwoordig komt hij met een goed gemoed richting Strokel. Dat is wel eens anders geweest. Toen verdedigde ie nog de kleuren van DVS’33….
Hij was meerdere jaren een belangrijke schakel-speler in het team van toenmalig DVS’33-trainer Hennie in ’t Hof dat zich een weg naar de Topklasse baande.

Het was dus niet vreemd dat hij juist onder zijn vroegere trainer graag zijn ambitie - om nog een keer op zo hoog mogelijk amateurniveau te spelen - wilde waarmaken. Hennie was de trainer waarbij hij het meeste geleerd heeft, waarvan hij vertrouwen kreeg en waaronder hij zijn succesvolste voetbaljaren beleefde.

Inmiddels 28 jaar oud komt Yasin over van APWC, de Amersfoortse vriendenclub waar hij ook zijn eerste voetbalschoenen onderbond. Zijn talent werd daar al snel opgemerkt. De talentenjacht bracht hem achtereenvolgens bij FC Volendam en IJsselmeervogels waarna hij richting Veluwe vertrok om optredens te verzorgen bij Veensche Boys, DVS’33 en SDVB.

Hij is een ervaren middenvelder, een echte teamspeler, een speler voor de balans in een elftal. Hij is technisch bekwaam (speelde op eredivisieniveau in de zaal), balvast, sluit risico’s in zijn spel zoveel mogelijk uit en is conditioneel ijzersterk. Hij geniet meer van een mooie assist dan van het maken van een doelpunt. Het teambelang staat bij hem voorop.

Zijn inwerkperiode ervaart hij als positief. Hij had al goede verhalen gehoord over de groep via Roelof de Groot, ex wesp. “Met de kwaliteit in de groep zit het wel goed”, hij heeft er alle vertrouwen in.

Yasin is een rasechte, geboren en getogen, Amersfoorter maar is na zijn huwelijk geëmigreerd naar Woudenberg. Tot voor kort werkte hij bij de gemeente Nijkerk als welzijnsmedewerker. Omdat hij het welzijn daar op orde heeft, verkast hij binnenkort naar zijn Amersfoort om daar wijkteam- medewerker te worden. Grotere stad, grotere/meer problemen; zijn volgende uitdaging.

Met zijn HBO Sport en Management opleiding lag het niet voor de hand om beroepsmatig sociaal pedagogische hulp te gaan verlenen. Als stagiair-Sportcoordinator bij een maatschappelijke organisatie kreeg hij daar wel zo’n baan aangeboden. Hij studeerde de noodzakelijke diploma’s bij elkaar in het maatschappelijk werk en is inmiddels een graag geziene gast aan keukentafels. Hij voert zijn “keukentafel-gesprekken” binnenkort voor de gemeente Amersfoort als wijkteam- medewerker.

Yasin heeft een avontuurlijke vrouw getrouwd. Dacht hij vroeger dat de Amersfoortse Kei een wereldwonder was, tegenwoordig weet ie beter. Zijn reislustige vrouw liet hem alle hoeken van de wereld zien; Dubai, Thailand, Bali, Amerika en er staan nog veel meer hoeken in de planning. Ondertussen doden ze de tijd tussen de reizen met, hij voetballen en werken, zij studeren (rechten) en fitnessen. Hun gezamenlijke hobby is Netflixen.

Met Yasin heeft VVOG er een sterke, stabiele en vaardige middenvelder bij. Hij houdt ervan op de helft van de tegenstander te voetballen. Hopelijk zal hij daar deze voetbal-jaargang veel op te vinden zijn.

Met hem heeft VVOG er, naast Harrie Kersten en Jeffrey Snijders, weer een echte kei bij!

 

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief