Kennismaken met.... Hennie in 't Hof

2 Augustus 2018 / Redactie / Nieuws van het eerste

Zie hem daar staan op een training en je weet genoeg. Die heeft er de wind onder. Dat kan je geen briesje noemen! Hij is aanwezig vanaf de allereerste seconde. Er ontgaat hem niets. Zijn bevlogenheid inspireert. Daar staat een man met een missie, een man die de passie predikt.

Hennie in ’t Hof is de tweede helft van het vorige seizoen begonnen de weg uit te zetten “Van hier naar Beter”. Zijn onvoorziene voortijdige komst bood hem de gelegenheid de spelers individueel en tezamen als team snel te leren kennen. Hij wilde eerst de mens achter de voetballer leren kennen. Inzicht in de mens biedt de mogelijkheid tot optimale beïnvloeding is zijn duidelijke stelling. Hij handelt ernaar zowel in zijn eigen fysiotherapie-praktijk als op het sportveld.

Zijn manier van benadering bewees zich bij Excelsior’31, Berkum en DVS’33. Clubs die hem de kans gaven meerdere jaren te bouwen aan een team. Steeds was daarbij belangrijk dat de vereniging als geheel meegaat in dezelfde ontwikkeling.

Die uitdaging gaat hij met heel veel plezier aan bij VVOG. Hij ziet groeimogelijkheden in de spelersgroep en in de vereniging als geheel. “Die nieuwe tribune en de businessruimte moeten er dan wel komen. Dan ben je ook weer aantrekkelijker voor sponsors, dan kun je verder doorgroeien”, denkt hij hardop.

Hij zal er alles aan doen om mensen om hem heen mee te nemen op de weg ‘van hier naar beter’. Het tweede en de A1 gaan zijn aandacht krijgen. De sponsoring wil hij helpen om het op een hoger plan te krijgen door aantrekkelijk te spelen en een sfeer te creëren van “er gebeurt iets moois bij VVOG”. Zelfs zo mooi, dat Ermelose voetballiefhebbers bij uitwedstrijden van hun club een uiterst aantrekkelijk en vergelijkbaar alternatief hebben op de Strokel.

Hennie in ’t Hof geniet ervan om samen met mensen iets te bereiken en het voetbalspelletje geeft hem die mogelijkheid. Overdag als fysiotherapeut is de uitdaging mensen beter te maken. Op de trainingen is dat niet anders. Er is voor hem niks mooier dan mensen beter te zien worden. Hij vindt dat zijn leergierige spelersgroep voor die verbetering open staat.

De afgelopen maanden heeft de Technische Commissie goed werk verricht. Met de nieuwe aanwinsten is het voetballend vermogen vergroot. Hij verwacht dat deze spelersgroep hem de mogelijkheid biedt het voetbal te spelen dat hij voorstaat. "Dan zouden we nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen in de derde divisie."

Hennie in ’t Hof speelt zijn thuiswedstrijden in Schalkhaar. Met zijn vrouw die voor de huiselijke balans zorgt geven ze samen ruimte aan drie dochters o.a. om zich ieder in een ander sport (paardrijden, handbal en schaatsen) uit te leven. Oudste dochter Sanne, al goed voor 5 WK-medailles bij de junioren, schaatst dit jaar als stagiair bij Lotto Jumbo in de slipstream van Sven Kramer.
Zelf pakt hij regelmatig de mountainbike om de door hem zo geliefde natuur van zijn aanwezigheid blijk te geven.

VVOG mag zich als vereniging gelukkig prijzen met “de man met de missie”. Hennie in ’t Hof op de Strokel. Het lijkt te passen als gegoten. Dat moet de juiste man op de juiste plaats zijn!

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief