Competitieprogramma en Bekerloting VVOG-1

7 Juli 2018 / Algemeen

Het seizoen is officieus gestart, het speelschema van de Derde Divisie is bekend en de loting voor de KNVB-beker is verricht. Maar tegen wie spelen de Groen Witten dit seizoen? En wanneer staat de Derby van de Veluwe op het programma? Op deze vragen geven we je nu antwoord!

De Groen Witten mogen komend seizoen tweemaal de reis maken naar Noordwijk. De plaatselijke VV en SJC zijn de tegenstanders van de Groen Witten. VV Noordwijk werd in 1933 opgericht en speelt zijn wedstrijden op sportpark Duinwetering. In 1973 en 1980 werden de Noordwijkers algeheel amateurkampioen. Bekende ex-speler van de club is Edwin van der Sar. SJC Noordwijk is van oorsprong een zondagclub en is opgericht in 1920. De club speelt zijn wedstrijden in het zwartwit op sportpark Lageweg.

VVOG ontmoet dit jaar ook Hoek. De Zeeuwse trots speelt haar wedstrijden in het blauwwit. De club werd opgericht in 1950. Hoek kreeg vorig jaar landelijke bekendheid door de penaltyserie tegen Lisse. Bij de eerste penaltyserie werd door de scheidsrechter de ABBA-methode gehanteerd. Lisse won, maar Hoek tekende protest aan tegen deze methode. Uiteindelijk moest de penaltyserie worden overgespeeld en won Hoek alsnog de wedstrijd.

De Dijk uit Amsterdam is volgend jaar ook te bewonderen op De Strokel. De club speelt haar wedstrijden op sportpark Schellingwoude. De Amsterdamse vereniging werd opgericht in 1999. Ook Achilles’29 is komend seizoen een van de uitdagers van VVOG. De club uit Groesbeek maakte als eerste amateurclub de overstap naar het betaalde voetbal, maar een groot succes werd dat niet. De club speelt op sportpark De Heikrant.

Jong Volendam is volgend seizoen de grote afwezige in de Derde Divisie Zaterdag. De club is ingedeeld in de Zondagsdivisie.

Voor VVOG start het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Eemdijk op 25 augustus. De Harderwijkers spelen hun eerste thuiswedstrijd tegen FC Lisse. De derby’s tegen DVS’33 staan op 27 oktober (thuis) en 16 maart (uit) op het programma. De Groen Witten spelen hun laatste wedstrijd op 25 mei tegen de amateurs van Ajax.

Vandaag werd er op de KNVB-Campus ook geloot voor de eerste en tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker. VVOG is de eerste ronde vrij. In de tweede ronde wacht Alcides uit Meppel. De wedstrijd wordt gespeeld in Meppel.

 

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief